• BIST 9524.59
  • Altın 2489.438
  • Dolar 32.5583
  • Euro 34.6329
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C

Zafer Havaalanı hazır hale getirildi

Zafer Havaalanı hazır hale getirildi
Kütahya’nın Altıntaş ilçesine yapılan ve Kütahya, Afyonkarahisar ve Uşak illerinin faydasına sunulacak olan Zafer Havaalanı'nın uçuşlara hazır hale geldiği bildirildi.

 

Kütahya Valisi Kenan Çiftçi, Türkiye’nin ilk bölgesel havaalanı olma özelliğini taşıyan Zafer Havaalanı'nın şantiye sahasında bir bilgilendirme toplantısı düzenledi. Toplantıda Kütahya Emniyet Müdürü, Orman Bölge Müdürü, Altıntaş Kaymakamı ve bazı daire amirleri ile havaalanı yetkilileri de hazır bulundu.
 
Vali Çiftçi, “Bugün burada havaalanı ile ilgili olan daire amirlerimizle ve havaalanı yetkililerimizle yürütülen çalışmaları değerlendirmek üzere toplanmış bulunmaktayız. Buradaki ağaçlandırma çalışmalarından, karayoluna, elektriğine ve diğer çalışmalara kadar birçok çalışmanın son aşamaya geldiğini görüyoruz. Bugün itibariyle havaalanında yapılan çalışmalar aşağı yukarı tamamlandı. Daha sonra bina içerisinde çalışmalar yapılarak olası aksaklıklara önlemler alınacak. Havaalanı çevresinde bilindiği gibi ağaçlandırma ve çimlenlendirme çalışmaları yapıldı. 5 bin civarında 25 yaşlarında ağaç dikimi yapıldı. Yine sahanın içerisinde müteahhit arkadaşlarımız 40 bine yakın farklı bitki çeşidiyle donattılar. Şu an itibariyle bizim her şeyimiz hazır. İnşallah en kısa sürede uçaklarımız inip kalkacaktır” dedi.
 
Yapılan bilgilendirme toplantısı sonrası Vali Kenan Çiftçi ve beraberindeki heyet, havaalanının dış çevresini inceleyerek yetkililerden bilgiler aldı.
 
Zafer Havaalanı, 25 Kasım günü, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılacağı törenle hizmete açılacak.
 
www.UlasimOnline.Com
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim