• BIST 9138.22
  • Altın 2325.105
  • Dolar 32.3778
  • Euro 35.0091
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C

Zafer Havalimanı 29 Ekim'de açılıyor

Zafer Havalimanı 29 Ekim'de açılıyor
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Türkiye’nin ilk bölgesel havalimanı olan Zafer Havalimanında incelemelerde bulundu.

Zafer Havalimanı 29 Ekim'de açılıyor

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Türkiye’nin ilk bölgesel havalimanı olan Zafer Havalimanında incelemelerde bulundu. Bakan Yıldırım, Zafer Havalimanının Yap-İşlet-Devret modeli ile yapılan ilk bölgesel havalimanı olduğunu söyledi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Habercilik Bakanı Binali Yıldırım, yapımı devam eden ve 29 Ekim 2012 tarihinde açılışı yapılacak olan Zafer Bölgesel Havalimanına helikopterle gelerek Havalimanına ilk hava aracını indirmiş oldu. Kütahya, Afyonkarahisar ve Uşak illerinin faydasına sunulacak olan, Kütahya’nın Altıntaş ilçesi sınırları içerisinde bulunan Altıntaş Zafer Bölgesel Havalimanına gelen Bakan Binali Yıldırım, burada yetkililerden devam eden çalışmalar hakkında bilgiler aldı.

“ERKEN AÇILIŞ, ERKEN KALKINMA DEMEK”

Havalimanının, Yap-İşlet-Devret modeli ile Türkiye’de yapılan ilk bölgesel havalimanı olduğunun altını çizen Bakan Yıldırım, Zafer Havalimanı'nın taahhüt edilen bitirme süresinden bir yıl önce bitirileceğini anımsattı. Çalışmaların biran önce tamamlanarak Zafer Havalimanının 29 Ekim 2012 tarihinde açılıyor olmasının bölge açısından oldukça önemli olduğuna dikkat çeken Bakan Yıldırım, "Zafer Havalimanının çalışmalarının hızla devam ettiğini görüyoruz. Bize taahhüt edilen süreden yaklaşık 1 yıl önce bitiriliyor olması bölge için büyük önem taşımaktadır. Havalimanının 1 yıl önce açılması demek bu bölgenin ekonomisinin, turizminin, refahının bir yıl önce yükselmesi demektir. Hızlı bir şekilde çalışarak çalışmaların bitirilmesine katkıda bulunan tüm çalışanlar ve IC İçtaş İnşaatı tebrik ediyorum" dedi.

“ZAFER HAVAALANI TÜRKİYE’DE BİR İLK”

Projenin Türkiye’de ilk olduğunu belirten Ulaştırma, Denizcilik ve Habercilik Bakanı Binali Yıldırım, "Antalya, İzmir, İstanbul, Ankara, Bodrum ve Milas Havaalanları yapılmış havaalanlarına terminal ekleri ile yap-işlet-devretle yapılmıştır. Ancak Zafer Havalimanı Türkiye’de tamamı, sıfırdan yap-işlet-devret modeli ile yapılan bir havalimanıdır. Burada bir ilki başardık. 3,5 milyon metrekare yeşil alan üzerinde yapılmakta. İlk defa bütçeden kaynak aktarmadan yaptırdığımız bir havaalanı” diye konuştu.

“BİR TAŞLA İKİ KUŞ VURUYORUZ”

Zafer Havalimanı projesi ile Kütahya-Afyon ve Kütahya-Uşak yollarında da çalışmaların devam ettiğini ve şehirlerin yapılan yollarla birbirlerine yakınlaştığını kaydeden Bakan Yıldırım, “Zafer havaalanı projesi ile birlikte aslında bir güzel iş daha yapıyoruz. Altıntaş üzerinden Kütahya-Uşak yollarını yakınlaştırıyoruz. Normalde Kütahya-Uşak mesafe olarak uzak ama yapılan çalışmalarla mesafeleri kısaltıyoruz. Yani bir taşla iki kuş vurmuş oluyoruz. Yolun maliyeti de havaalanı maliyeti kadar. Çalışmalar Zafer Havaalanı ile eş zamanlı olarak bitecek” dedi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Habercilik Bakanı Binali Yıldırım, daha sonra Havalimanında incelemeler yaparak yetkililerden bilgiler aldı. Bakan Yıldırım, çalışanlarla tek tek tokalaşarak çalışmalarında kolaylıklar diledi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim