• BIST 9131.16
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3712
  • Euro 34.9966
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C

Zafer Havalimanı '4' sayıyor

Zafer Havalimanı '4' sayıyor
Saraçoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Altıntaş ilçesinde inşa edilen Zafer Havalimanı'nın, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından 25 Kasım'da açılarak uçuş faaliyetlerine başlanacağını belirtti.

 

AK Parti Kütahya İl Başkanı Kamil Saraçoğlu, iç ve dış hatlarda yılda 2 milyon kişinin geçiş yapması düşünülen Zafer Havalimanı'nın, Kütahya, Afyonkarahisar ve Uşak için önemli bir ekonomik hareketlilik katacağını, özellikle termal ve tarihi turizme büyük bir ivme kazandıracağını bildirdi...
 
Havalimanının yapımına, 22 Nisan 2011'de düzenlenen temel atma töreniyle başlandığını hatırlatan Saraçoğlu, şunları kaydetti:
 
"Tesis, normal hizmete giriş tarihi 30 Ağustos 2013 olması planlanmasına rağmen yüklenici firma tarafından olağanüstü çalışma ve çabayla hızlı bir şekilde bitirilerek planlanandan 9 ay öncesinde 25 Kasım'da hizmete girecek. Bundan dolayı ilgili firmamızı ve çalışanlarını üstün gayret ve çalışmalarından dolayı kutluyor ve tebrik ediyoruz.
 
İç ve dış hatlarda yılda 2 milyon kişinin geçiş yapması düşünülen Zafer Havalimanımız, Kütahya, Afyonkarahisar ve Uşak için önemli bir ekonomik hareketlilik katacak, özellikle termal ve tarihi turizme büyük bir ivme kazandıracaktır. Zafer Havalimanımız 3 bin metre uzunluğunda ve 45 metre genişliğindeki pisti, 17 bin metrekare büyüklüğündeki terminal binası, uçuş kulesi, modern elektronik sistemleri ve diğer üniteleriyle uluslararası bir havalimanı özelliği taşımaktadır. Zafer Havalimanımızı Kütahya'mıza kazandıran başta Başbakanımız ve Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız Binali Yıldırım'a, Orman ve Su işleri Bakanımız Veysel Eroğlu'na, diğer ilgili bakanlarımıza, milletvekillerimize ve tüm Kütahya kamuoyuna sonsuz minnet ve teşekkürlerimizi sunuyoruz."
 
Saraçoğlu, 25 Kasım Pazar günü saat 13.00'te gerçekleştirilecek açılış törenine tüm vatandaşları davet ederek, törenden önce Kütahya Belediyesi önünden araçlar kaldırılacağını duyurdu.
 
www.UlasimOnline.Com
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim