• BIST 9524.59
  • Altın 2497.686
  • Dolar 32.5064
  • Euro 34.7322
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 23 °C

Zafer Havalimanı açılışa hazırlanıyor

Zafer Havalimanı açılışa hazırlanıyor
Hava ulaşımına açılmasına günler kala Zafer Havalimanı’ndan hummalı çalışma devam ediyor. DHMİ Genel Müdürü Orhan Birdal’da açılışta aksaklık yaşanmasın diye denetleme yaptı.

 

Kütahya, Afyonkarahisar ve Uşak illerinin ortak faydalanacağı Zafer Havalimanı artık Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı bekliyor. Önümüzdeki Pazar günü resmen açılacak olan hizmete girecek olan Zafer Havalimanı’ndaki son hazırlıkları AirportHaber görüntüledi. Yaklaşık 18 ayda tamamlanan ve yap-işlet-devret modeli ile İçtaş tarafından işletilecek olan Zafer Havalimanı açılış için heyecanlı bekleyiş ve hazırlık sürüyor.
 
23 Nisan 2011 tarihinde Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım tarafından temeli atılan Zafer Havalimanı Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürü Orhan Birdal tarafından denetlendi. Açılış öncesi tüm ayrıntıları gözden geçiren Orhan Birdal’a İçtaş Yönetim Kurulu Üyesi Serhat Çeçen’de eşlik etti.
 
19 adet check-in kontuarı 4 adet pasaport kontrol bankosu bulunan havalimanında iç hat dış at aynı terminalden kullanılacak. Fonksiyonel düşünülen havalimanında dış hat uçmak isteyen yolcular pasaport kontrolünün ardından sonra gümrüklü alana geçecekler. Yaklaşık 200 kişiye istihdam sağlayacak olan havalimanı, engelsiz havalimanı özelliğini taşıyor.
 
Terminal binası, pist ve itfaiye, seyrüsefer kulesi, teknik bloklar başta olmak üzere tüm inşaatı ilk kez özel sektör tarafından yapılan havalimanının 5 uçaklık park alanı bulunuyor. 3 bin metre pist uzunluğu bulunan Zafer Havalimanı’na önümüzdeki yılın başlarında ILS sistemi de kurulacak.
 
Pazar günü başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılacak olan Zafer Havalimanı için havayolu şirketleri şimdiden plan yapmaya başladı. Türk Havayolları İstanbul’dan hemen seferlere başlayacak. Pegasus Havayolları’nın da Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan Zafer Havalimanı’na uçuş yapmak için görüşmeler yaptığı ifade edilirken saat konusunda pürüzler olduğu kaydedildi.
 
Yurtdışından da Corendon Havayolları’nın Amsterdam-Kütahya arasında uçuş yapmak için girişimde bulunduğu açıklandı. Öger Türk Tur ise hazırlıklarını tamamladı. Özellikle sağlık turizmi kapsamında bölgeye uçuşlar yapacak olan Öger Türk Tur bölge otellerini de bu yönde teşvik ediyor.
 
Kütahya, Afyonkarahisar ve Uşak illerine hareketlilik getirecek olan Zafer Havalimanı’nın seyrüsefer cihazları da Devlet Hava Meydanları İşletmesi’nin kontrol uçağı ile denendi. Dün AirportHaber’in de hazır bulunduğu denetim uçuşlarını bizzat Orhan Birdal idare etti. Eski bir kontrolör olan DHMİ Genel Müdürü Orhan Birdal, denetim uçağını başarılı bir şekilde Zafer Havalimanı’na indirdi. Böylece Zafer Havalimanı’na ilk kez bir uçağı tekeri değmiş oldu.
 
Havalimanı önümüzdeki Pazar saat 12.00’de başbakanın, bakanların, bölge milletvekillerinin katılacağı büyük bir törenle resmen açılmış olacak. Türk Havayolları da ilk uçuşunu Pazar günü gerçekleştirecek.
 
Türk Hava Yolları 25 Kasım pazar gününden itibaren haftanın dört günü TK-2050 sefer kodu ile İstanbul-Kütahya seferlerini gerçekleştirmek üzere biletleri satışa sundu.
 
Kaynak: Airporthaber
 
www.UlasimOnline.Com
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim