• BIST 9524.59
  • Altın 2496.1
  • Dolar 32.5441
  • Euro 34.7282
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C

Zafer'de bilgilendirme toplantısı yapıldı

Zafer'de bilgilendirme toplantısı yapıldı
Uzunkaya, yaptığı konuşmada, havalimanının 3 bin metreye 45 metre beton kaplama bir piste ve gece her türlü uçak inişini sağlayabilecek bir sisteme sahip olduğunu söyledi.

 

Zafer Havalimanı'nı ziyaret eden Ak Parti Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ürün'e ve Ak Parti Uşak İl Teşkilatı'na Zafer Havalimanı Mülki İdare Amiri ve Kütahya Vali Yardımcısı Bilal Ölmez, İçtaş Zafer Havalimanı İşletme Müdürü Nedim Uzunkaya ve Havaş Müdürü Tayfun Özcanlı tarafından havalimanına ilişkin bilgilendirme toplantısı yapıldı.
 
Uzunkaya, yaptığı konuşmada, havalimanının 3 bin metreye 45 metre beton kaplama bir piste ve gece her türlü uçak inişini sağlayabilecek bir sisteme sahip olduğunu söyledi.
 
Olumsuz hava koşullarında uçakların iniş yapmasını olanak veren ILS sisteminin de kısa bir süre sonra kurulacağı bilgisini veren Uzunkaya, şöyle konuştu:
 
 
"Zafer Havalimanımıza sis gibi pek çok olumsuz hava koşulunda uçakların iniş yapmasını sağlayacak olan ILS sistemi de kısa bir süre içinde kurulacaktır. ILS cihazının kurulumu ise en geç şubat ayı gibi gerçekleşecek. Cihazın kurulmasından sonra sis olması veya görüşü engelleyici unsurlar Zafer Havalimanı için geçerli olmayacak. Thy Afyonkarahisar, Kütahya ve Uşak'ta tanıtım faaliyetlerine başladı. Şu anda açık hava reklamları olduğunu biliyoruz. Havaş'ın Kütahya'dan Zafer Havalimanı'na taşıma hizmeti başlamış durumda. 15 lira karşılığında vatandaşlar Kütahya'dan Zafer Havalimanı'na gelebiliyor. Havaş'ın Afyonkarahisar ve Uşak'a hizmet verebilmesi için Ulaştırma Bakanlığı'ndan B1 belgesi olarak tanımlanan yetki belgesinin alınması gerekiyor. Sanıyorum 10-15 gün içinde de Havaş, Zafer Havalimanı'na Afyonkarahisar ve Uşak'tan da yolcu taşıma hizmetini vermeye başlayacak."
 
"Burası bir bölgeye hizmet verecek"
 
Ürün de, Zafer Havalimanı'nın yurt dışından her yıl memleketlerine gelen on binlerce gurbetçinin Afyonkarahisar'a ulaşmaları, termal fizik tedavi için yurt dışından hasta gelebilmesi ve başta kiraz ve lokum olmak üzere tüketim ömrü kısa pek çok ihraç ürününün gönderilmesinde Afyonkarahisar için öneminin büyük olduğunu bildirdi.
 
Havalimanının yeri konusunda yaşanan tartışmaların bir kenara bırakılarak en fazla seviyede nasıl istifade edilebileceği konusunda çalışılması gerektiğini anlatan Ürün, şunları söyledi:
 
"Havalimanı bizim büyük bir ihtiyacımızdı, bunu getirebilmek için çok fazla gayret gösterdik. Şimdi bunu Zafer olarak başarabildik. Buna hamdediyoruz. Havalimanını yapan kişi buranın yapılabilmesi için 70 milyon Avro para koyuyor. Bütün bunlar olduktan sonra biz böyle bir güzelliği küçük kaprislere kurban edemeyiz. Burası bir bölge havalimanı ve bölgeye hizmet verecek. Bu noktada Kütahyalı da kullanabilir, Afyonkarahisarlı da."
 
"Afyonkarahisar'ın 3'te biri merkezi ısıtma sisteminden yararlanıyor"
 
Ürün, hükümetin teşvik kanunu ile pek çok otelin Afyonkarahisar'da termal otel sıfatıyla hizmet vermeye başladığını, ilin termal turizmi potansiyelinin tam olarak kullanılabilmesinde Zafer Havalimanı'nın müspet katkı yapacağına inandığını vurguladı.
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim