• BIST 9079.97
  • Altın 2325.64
  • Dolar 32.34
  • Euro 34.8326
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C

Zam yerli otomobilleri daha az etkiliyor

Zam yerli otomobilleri daha az etkiliyor
Renault Mais Genel Müdürü İbrahim Aybar, kurlardaki artışın ithal araçlara oranla yerli otoları daha az etkilediğini söyledi.

Zam yerli otomobilleri daha az etkiliyor

Renault Mais Genel Müdürü İbrahim Aybar, kurlardaki artışın ithal araçlara oranla yerli otoları daha az etkilediğini söyledi.

Yılbaşından beri özellikle Euro’nun yüzde 25’e varan değer artışının sektörde fiyat artışlarını kaçınılmaz hale getirdiğini kaydeden Aybar, “2012 model yılı geçişi bu zamları kısa bir süre daha tam yansıtmayabilir. Aslında model yılı geçişi yerli otomobillerde daha hızlı gerçekleşecektir. Bu da ayrıca yerli otomobillerin avantajıdır. Fiyat artışlarının da yerli otomobiller için daha sınırlı kalacağı kanaatindeyim. Ama dövizdeki bu değer artışının fiyat zamlarını gündeme getirmesi kaçınılmaz. Müşterilerimizin bir an evvel yeni model yılı otomobillerin zamlı fiyatları gündeme gelmeden mevcut fiyatların avantajını kullanmalarını tavsiye ediyoruz” dedi.Türkiye’de otomobil satışlarında 12 yıldır sürdürdükleri liderliği bu yıl da devam ettireceklerini kaydeden Aybar, pazarın ise son aylarda düşen satışlara paralel yıl sonunda 800 bin adet mertebesinde kapatacağını belirtti.

Bold eylülde satışta

Oyak Renault’un Bursa’da ürettiği Fluence modelinin sportif versiyonu ‘Fluence Bold’ Eylül ayında 46 bin 300 TL’den başlayan fiyatlarla Türkiye’de satışa sunulacak. Bursa’da 3 aydır üretimi yapılıp ihraç edilen bu yeni spor versiyon, parlak siyah difüzörlü ön tampon, gövde rengi yan çıtalar, yan etekler, gövde rengi difüzörlü arka tampon ve arka spoylerden oluşan bir sportif kit ile tüketiciyle buluşuyor. Ayrıca bu yeni modelde 17 inç alüminyum alaşımlı jantlar,     alüminyum pedallar ve marşpiye standart olarak sunuluyor.

www.UlasimOnline.com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim