• BIST 9113.57
  • Altın 2325.019
  • Dolar 32.3529
  • Euro 34.9558
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 20 °C

"Zarar ettikleri hatları işletmeye talibiz"

"Zarar ettikleri hatları işletmeye talibiz"
Narlı Feribot İşletmeciliği AŞ, İstanbul Deniz Otobüsleri’nin (İDO) İskoçyalı ortağı Brian Souter’ın, ihale ile aldıkları hatlara başka firmaların girmesi halinde zarar ettikleri şehir hatlarından çıkabileceklerini belirten açıklamasına cevap geldi.

 

Eskihisar Topçular arabalı vapur hattı seferlerini başlatmak için gün sayan ve 60 milyon TL’lik bir yatırımla Bahariye, Selimiye, Muradiye isimli üç feribot satın alan Negmar Grup bünyesinde faaliyete geçen Narlı Feribot İşletmeciliği AŞ’nin Genel Müdürü Bülent Şafak, Marmara Denizi’nde beş yıldır RO-RO işletmeciliği yaptıklarını kaydetti. Şafak, “Şirket olarak İDO özelleştirmesi ile ilgilendik ve şartnameyi satın aldık. Bu nedenle sözleşmede hatlarla ilgili tekel hakkının olmadığını ve özelleştirme bedelinin tamamen İDO’nun sahibi olduğu 52 gemi satış bedeli ve 35 iskelenin 30 yıllık kullanım hakkı için ödendiğini biliyoruz. İDO ‘Başka rakip olamaz’ açıklamaları yapmasına rağmen, ortaklardan birinin SPK’ya 07.03.2012 tarihinde gönderdiği ve 8021 sayılı Türk Ticaret Sicili Gazetesi nüshasında yayınlanan izahnamenin 80. sayfasında Marmara Bölgesi’ndeki deniz taşımacılığına yeni oyuncular girebileceği ve rekabetin oluşabileceği belirtilmiştir.
 
Firma olarak Marmara Denizi’nde büyük bir potansiyel olduğuna inanıyoruz, bu nedenle iç hatlarda zarar ettikleri iddiasında bulundukları hatlardan çıkarlarsa kendi gemilerimizle hizmet vermeye hazırız” açıklamasında bulundu.
 
Yunanistan’dan alınan gemilerin yolda olduğu bilgisini de veren Bülent Şafak, “Hava koşulları dolayısıyla gemilerimiz gecikmeli olarak ülkeye geliyor. Gemilerimiz gelir gelmez gazeteci arkadaşlarımızla buluşacağız” dedi.
www.UlasimOnline.Com
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim