• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 19 °C

Zarrab ve Bakan çocukları tahliye edildi

Zarrab ve Bakan çocukları tahliye edildi
17 Aralık'taki 'yolsuzluk ve rüşvet' operasyonu kapsamında gözaltına alınan Reza Zarrab, Barış Güler ve Kaan Çağlayan'ın da aralarında bulunduğu 5 kişi tahliye edildi.

17 Aralık 'yolsuzluk ve rüşvet operasyonu' kapsamında tutuklanan işadamı Reza Zerrab ile eski bakanlar Muammer Güler'in oğlu Barış Güler ve Zafer Çağlayan'ın oğlu Kaan Çağlayan'ın da aralarında bulunduğu 5 kişi tahliye edildi.

İŞTE TAHLİYE SEBEPLERİ

Nöbetçi İstanbul 3. Sulh Ceza Mahkemesi, şüphelilerin "Atılı suçların şüpheliler lehine değişme ihtimali, delillerin toplanması, sabit ikametgah ve konumları gereği kaçma ve delilleri karartma ihtimali bulunmadığı" gerekçesiyle ayrı ayrı tahliyelerine karar verdi.

17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet soruşturması kapsamında tutuklu bulunan Bakan çocukları ve Reza Zarrab tahliye edildi. Soruşturma kapsamında hiç tutuklu isim kalmadı. Haberle ilgili sosyal medyada 'Sıfırladılar' başlığı atıldı.

İLK İDDİANAME HAFTAYA

Yolsuzluk ve rüşvet soruşturması kapsamında 17 Aralık 2013 tarihinde Fatih Belediyesi'ne yönelik yapılan operasyona ilişkin iddianame önümüzdeki hafta yazılmasına başlanacak. Aralarında iş adamı Reza Zarrab ve 4 iş adamının da bulunduğu soruşturmaya ilişkin iddianamenin ise beklenen bilirkişi raporlarının dosyaya ulaşmasının ardından yazılacağı öğrenildi.

Fatih Belediyesi, TOKİ ve iş adamı Reza Zarrab'ında aralarında bulunduğu şüphelilere yönelik 3 ayrı operasyonda savcılığın dosyalar üzerindeki çalışmalarında sona yaklaşıldı. Savcı Ekrem Aydıner tarafından yürütülen soruşturmalara ilişkin ilk iddianamenin yazımına önümüzdeki hafta başlanacağı öğrenildi.

Savcılık kaynaklarından edinilen bilgilere göre, ilk iddianamede Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir'in de şüphelileri arasında bulunduğu soruşturmaya ilişkin hazırlanacak. Soruşturma kapsamında Mustafa Demir ile kardeşi Sebahattin Demir'in de aralarında bulunduğu 8 kişi tutuklanmıştı. Tutuklanan şüpheliler avukatlarının itirazları üzerine tahliye edilmişlerdi.

Öte yandan iş adamı Reza Zarrab'ın da şüphelileri arasında bulunduğu soruşturmaya ilişkin ise bilirkişi raporunun beklendiği öğrenildi. Bu soruşturmada Reza Zarrab'ın da aralarında bulunduğu 14 şüphelinin tutuklanmış, şüphelilerden 9'u tahliye edilmişti. Soruşturmada eski bakanlar Zafer Çağlayan ile Muammer Güler oğulları Salih Kaan Çağlayan ve Barış Güler ile Reza Zarrab'ın da aralarında bulunduğu 5 tutuklu şüpheli kalmıştı.

Savcılığın şu sıralar tanık ifadeleri aldığı soruşturmada ihtiyaç olması halinde bazı şüphelilerin yeniden ifadelerine başvurulabileceği belirtildi. Bu işlemlerin tamamlanmasının ardından ise iddianamenin yazımına başlanacak.

TOKİ soruşturması olarak bilinen soruşturmaya yönelik iddianamenin ise dosyada tutuklu olmaması nedeniyle en son hazırlanacağı öğrenildi.

www.ulasimonline.com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim