• BIST 9645.02
  • Altın 2409.257
  • Dolar 32.5591
  • Euro 34.7092
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 14 °C

Zenith adlı yolcu gemisi Marmaris'e geldi

Zenith adlı yolcu gemisi Marmaris'e geldi
Muğla'nın Marmaris Limanı'na, sabah saatlerinde bin 424 yolcusu ve 584 mürettebatı ile Zenith isimli dev yolcu gemisi demir attı.

Zenith adlı yolcu gemisi Marmaris'e geldi

Muğla'nın Marmaris Limanı'na, sabah saatlerinde bin 424 yolcusu ve 584 mürettebatı ile Zenith isimli dev yolcu gemisi demir attı.

Güney Kıbrıs'ın Limasol limanından gelerek ilk kez yanaşan Fransız tur firması Pullmantur'a ait Malta bandıralı Zenith cruise gemisini karşılamak için Marmaris Liman işletmeleri A.Ş. tarafından bir tören düzenlendi. Yolcuların çoğunu Fransızların oluşturduğu 208 metre uzunluğundaki 47 bin 413 groston ağırlığındaki yolcu gemisiyle gelen turistler limanda kendileri için hazırlanan davul zurnalı, halk oyunları ekibinin de bulunduğu karşılama törenini görünce şaşkınlıklarını gizleyemedi. Gemiden inen bazı turistler halk oyunları ekibi ile göbek attı. Turistler, hazırlanan bu karşılama töreninden çok memnun olduklarını belirtti. Limandan çıkan turistler kendileri için getirilen otobüslerle Marmaris şehir merkezine indi. Marmaris Liman İşletmeleri A.Ş. Genel Müdürü Şükrü Tugay, geminin ilk kez Marmaris Limanına yanaştığını, yine bir ilk olarak bu kadar çok sayıda Fransız turistin bir arada Marmaris'e geldiğini belirtti. Tugay, bin 424 yolcunun bin 100 tanesinin Fransız olup Marmaris'e ayak basan en kalabalık Fransız turist kafilesi olduğunu söyledi.

Geri kalan yolcuların büyük bir bölümünün Latin Amerikalı olduğunu anlatan Tugay, sözlerine şöyle devam etti:

"Bu da turist çeşitliliği bakımından Marmaris'e bir katma değer sağlayacaktır. Gemi bugünden başlamak suretiyle, 14 Kasım tarihine kadar her Pazar Marmaris Limanına uğrayacak. Bu gemiyle başka bir ilki daha yaşıyoruz. Gemi her Pazar Türkiye'den tura çıkmak isteyen yolcuları da kabul edecek. Hedeflenen her seferinde 100 Türk yolcuya ulaşmak. Bugün de 21 Türk gemiyle bir haftalık tura çıkacak. Geminin gittiği limanlara bakılacak olursa daha çok kültürel tur yaptığını söyleyebiliriz." Gemi dün Marmaris Limanı'ndan ayrılarak Yunanistan'ın Piraeus Limanı'na doğru yola çıktı.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim