• BIST 9524.59
  • Altın 2510.857
  • Dolar 32.5608
  • Euro 34.6255
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

Zeybekci: "Cari açık yüzde 30 düştü"

Zeybekci: "Cari açık yüzde 30 düştü"
Ekonomi Bakanı Zeybekci, cari açığın ilk çeyrekte yüzde 30 düştüğünü belirterek, "Yıl sonunda 50 milyar dolarlık düşüş bekleniyordu. Allah'ın izniyle yıl sonunda onun da altına ineceğiz" dedi.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, cari açığın ilk çeyrekte yüzde 30 düştüğünü belirterek "Yıl sonunda 50 milyar dolarlık düşüş bekleniyordu. Allah'ın izniyle yıl sonunda onun da altına ineceğiz" dedi.

Zeybekci, EGS Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen AK Parti Danışma Meclisi toplantısına katıldı. Gençlerin salonu süsleme heyecanına şahit olduğunu ifade eden Zeybekci, "Biz de Türkiye'mizi baştan aşağı süslemeye çalışıyoruz. Türkiye'mizi 2023'e hazırlamaya çalışıyoruz ve karşısına geçip de şöyle bakıyoruz. 'Güzel oldu' demiyoruz da seçimlerde vatandaşa 'güzel oldu mu' diyoruz. Onlar da 'güzel oldu ellerinize sağlık' diyor." diye konuştu. 

"Cari açık ilk çeyrekte yüzde 30 düştü"

Yerel seçimlerle ilgili bazılarının yemin ettiğini, bahse girdiğini söyleyen Zeybekci, sözlerini şöyle tamamladı:

"Yüzde 30'un altına düşecek diye iddia ettiler. Şimdi yine başladılar '10 Ağustos'tan sonra her şey çok farklı olacak.' Öyle bir farklı olacak ki artık bir daha böyle bir fark göremeyeceksiniz. 3'tü, 5'ti, 8'di, onlar ne kadar buldularsa çatı kurmaya çalışıyorlar. Ama o yüzdeciler gene çıktı ortaya. Diyorlar ki: '10 Ağustos'ta millet artık gereğini yapacak.' Biz millete Allah'a teslim olmuş insanlarız. Şimdi 3 yanlış 1 doğruyu götürmez. Onların 33 yanlışı bile hiçbir şey yapmaz. 

İstediler ki Türkiye ekonomik olarak yerle bir olsun. Bak ne oldu? İhracat ilk beş ay ortalama yüzde 10, istihdam ilk beş ay tavan yapıyor.  İhracat rakamlarında nisan mayıs cumhuriyet tarihinde rekorlar kırıyor. En zayıf dedikleri, Türkiye'nin en zayıf karnı dedikleri cari açık, yüzde 30 ilk çeyrekte aşağıya düştü. Yıl sonunda 50 milyar dolarlık düşüş bekleniyordu. Allah'ın izniyle yıl sonunda onun da altına ineceğiz. Faiz oranları Başbakanımızın o bilinçli müdahaleleri, piyasaların destekleri ve akıllı yönetimlerle Merkez Bankası faiz oranları yüzde 12'ye kadar çıkmıştı. En son cuma günü akşam yüzde 8'e kadar düştü. Bu hafta göreceksiniz aşağıya doğru iniş devam edecek. Dış ticaret açığı öyle bir daralıyor ki son 12 yıldan beri ihracatın ithalatı karşılama oranı hiç bu kadar yükselmemişti, yüzde 70'e geldi."

http://www.ulastirma.com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim