• BIST 9524.59
  • Altın 2495.13
  • Dolar 32.5957
  • Euro 34.7784
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

Zeytinoğlu: Limanlar modernize edilsin

Zeytinoğlu: Limanlar modernize edilsin
Türkiye ihracatının yaklaşık yüzde 10'unun gerçekleştirildiği Kocaeli'deki limanlarla ilgili sorunlar, sanayicilerin biraraya geldiği toplantıda masaya yatırıldı.

Zeytinoğlu: Limanlar modernize edilsin

Türkiye ihracatının yaklaşık yüzde 10'unun gerçekleştirildiği Kocaeli'deki limanlarla ilgili sorunlar, sanayicilerin biraraya geldiği toplantıda masaya yatırıldı. Toplantıda, bölgede yeni limanların yapılması yerine, mevcutların modernizasyonunun yapılarak, daha verimli hale getirilmesi istendi. 

Kocaeli Sanayi Odası'nda gerçekleştirilen, bu alanda proje geliştirmesi için ortak çalışma yapılan Doğu Marmara Kalkınma Ajansı yetkililerinin de hazır bulunduğu toplantıda konuşan Oda Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, Kocaeli'nin deniz taşımacılığı açısından önemli bir bölge olduğunu, 60 milyar dolarlık dış ticaret hacminin yaklaşık 10 milyar dolarlık bölümünün bu limanlardan sağlandığını söyledi. 

Zeytinoğlu, İzmit Körfezi'nin limancılık açısından çok önemli olmasının yanı sıra sanayi yatırımı açısından çok pahalı bir bölge olduğuna da dikkat çekerek, "Amacımız Kocaeli'de yeni liman kurulumu yerine, Derince ve Dilovası limanlarının mevcut kapasitelerini artıracak şekilde modernizasyonları ve yapılandırılmaları ile maliyetleri azaltmaktır. 2023 için hedefimiz, Türkiye'nin 200 milyar dolar olarak hedeflenen ihracatının 70- 80 milyar dolarlık bölümünün bölgemizden yapılmasını sağlamaktır" diye konuştu. 

Deniz ve demiryollarının birlikte kullanılması halinde Anadolu sanayiine de büyük katkı sağlayacağını düşündüklerini söyleyen Zeytinoğlu, "Kuzeydeki limanlarımızın arkasından geçen demiryollarını İzmit Körfezi'nin güneyinden başlayarak bağlantılarının geliştirilmesi durumunda, Anadolu'da istenen sanayileşme sürecinin hızlanacağını düşünüyoruz. Derince ve Dilovası limanlarında da Haydarpaşa Limanı gibi, hem deniz hem demiryolu yapılandırılması uygun olacaktır. Bunu kolaylaştıracağını düşündüğümüz demiryollarının özelleştirilmesi fikrini de destekliyoruz" dedi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim