• BIST 9049.36
  • Altın 2294.737
  • Dolar 32.3124
  • Euro 35.0799
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

ZOE yeni bir dünya rekoru daha kırdı

ZOE yeni bir dünya rekoru daha kırdı
Aubevoye hız pistinde 363 tur yapan ZOE, 1.618 km’ye ulaşarak 1.280 km’lik eski rekorunu yüzde 25 kadar geçerek yenilemiş oldu.

ZOE yeni bir dünya rekoru daha kırdı

Aubevoye hız pistinde 363 tur yapan ZOE, 1.618 km’ye ulaşarak 1.280 km’lik eski rekorunu yüzde 25 kadar geçerek yenilemiş oldu.

Aubevoye, 1 Haziran 2012 Cuma saat 16:00. İki Renault ZOE CTA (Centre Technique d’Aubevoye-Aubevoye Teknik Merkezi) hız pistinden start aldı. Aubevoye’dan, Cléon’dan, Sandouville’den, Flins’den, Douai’dan ve Grand Couronne’dan gelen on beş pilot dönüşümlü olarak şarj ve sürüş seansları için araçların direksiyonunda nöbet değiştirdiler. 24 saat sonra, iki ZOE, göstergelerindeki 1 618 km ve 1 506 km ile varış çizgisini geçtiler. İki otomobil, performans ve dayanıklılıklarını kanıtladılar.

Bu performansa ulaşmak için ZOE, büyük bir teknolojik iyileştirmeden faydalandı: Caméléon şarj cihazı. Benzeri olmayan sistem, dünyada bir ilk olarak ZOE’nun her tip prizde şarj edilebilmesine olanak veriyor ve bütün amperajlarda çalışıyor. ZOE böylelikle sadece 30 dakikadan az bir sürede batarya kapasitesinin %80’inin şarj edilmesini sağlayan 43 kW’lık hızlı şarj sisteminden yararlanabildi. Bu yenilik aynı zamanda, sınıfının en iyisi olan 210 kilometrelik NEDC menzili sayesinde mümkün olabildi (kullanım koşullarına göre gerçek şartlarda 100 ila 150 km). Toplamda, finalist ZOE, 24 saatte 18 kez hızlı şarj gerçekleştirmiş oldu.

Elektrik Motorlu Araç Müşteri Hizmetleri Direktörü ve bu yarış organizasyonunu düzenleyen Bernard Dumondel kırılan rekor üzerine duygularını şu sözlerle dile getirdi: « Teknoloji ve insanlık yönünden müthiş bir macera. Bu zafer, elektrik motorlu Renault araçlarının kalitesini ortaya koyan çok büyük bir seferberliğin meyvesi oldu » sözleriyle ifade etti.

ZOE yeni bir çağın mümkün olduğunu kanıtlıyor

Noter huzurunda gerçekleştirilen ve Guiness Rekorlar Kitabında onaylanma sürecinde olan rekorun ötesinde, bu sıra dışı performans şu soruya yanıt verilmesini vermeyi sağlıyor: ZOE nereye kadar gidebilir?

Güvenilirlik / dayanıklılık pilotu Philippe Vinot “Bu operasyonu iki ayda gerçekleştirdik. Nisan ayında, Elektrik motor - şanzıman grubu departmanı ekipleriyle projenin fizibilitesini kontrol etmek için hesaplamalara başladık. Mayıs başından itibaren, pist üzerinde turlara başladık ve bir strateji hazırladık. Seri üretilen aracı modifiyesiz aynen korumaya karar verdik. Araca güveniyorduk ve haklı olduğumuz ortaya çıktı” dedi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim