• BIST 9804.19
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 24 °C

Zonguldak limanını atık yağ kapladı

Zonguldak limanını atık yağ kapladı
Kent merkezinden geçen Acılık deresinin limana yakın kısmından sızdığı tespit edilen atık yağın, hangi kurum ya da kuruluş tarafından dereye bırakıldığı araştırılıyor.

Zonguldak limanını atık yağ kapladı

Zonguldak Belediyesi Temizlik Müdürlüğü ile İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı incelemede, kalorifer yakıtında kullanılan fuel oil yakıtının, dereye sızmasıyla sahili kapladığı ortaya çıktı. Ekipler, sızıntının meydana geldiği çevredeki iş merkezleri, kurum veya kuruluşların yakıt dairelerini incelemeye aldı.

Limanı kaplayan yakıtın, çevre felaketine yol açacağını ileri süren Balıkçı Süleyman Yürektürk (41), "Bir kıyı balıkçısı olarak bunu kınıyorum. İnsanoğlu neden böyle yapıyor? Oltalarımız yağ oldu, tuttuğumuz balıklar dahi yağlı bir şekilde çıkıyor. Bu yağın neden kaynaklandığını anlamadık. Bu pislik içinde yaşamaya mecbur muyuz? Buradan geçerken insanların midesi bulanıyor. Limandaki balıklar oksijen almak için ya kaçacak ya da havasızlıktan telef olacak. Buradan balık tutup evine götürenler var. Bu durum aynı zamanda bulaşıcı hastalıklara da sebep olacak. Bu konuda yetkililerin acil bir şekilde olaya el atmasını istiyoruz." dedi.

Olaya tepki gösteren öğrenciler ve vatandaşlar da "Ne zaman bir kuruma gitsek muhatap bulamıyoruz. Bu denizin kirliliği, rezilliği ne? Bunun sorumlusu kim? Böyle bir rezillik olmaz! Sahilden yürürken dalga vurunca üzerimiz hep yağ oluyor." diye tepki gösterdi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim