• BIST 9079.97
  • Altın 2324.391
  • Dolar 32.361
  • Euro 34.885
  • İstanbul 11 °C
  • Ankara 12 °C

Zonguldak Valisi uçuşlara destek istedi

Zonguldak Valisi uçuşlara destek istedi
Zonguldak Çaycuma Havalimanı destek için düzenlenen toplantı Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası'nda (ZTSO) yapıldı.

 

Toplantıya, Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız, Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M. Salih Demir, Çaycuma Kaymakamı Hasan Yaman, Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen, Saltukova Belediye Başkanı Adil Düzlü, Çaycuma TSO Başkanı Rıfat Sarsık, Zonguldak Esnaf Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı Muharrem Coşkun, Çaycuma Havalimanı Müdürü Hasan Özşahin, Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu üyeleri, bazı oda ve dernek temsilcileri katıldı.
 
Vali Ayyıldız yaptığı açıklamada, "Sizlerle beraber bir vesileyle beraber olmak istedik. Hem tavsiyelerinizi hem, öngörülerinizi alma dolayısıyla ve istişare anlamında. 2013 yılının başında bu anlamda bir gelelim diye düşünce hasıl oldu. Toplantımızın ana konusunda malumunuz 2 ay önce seferlerine başladığımız Çaycuma Havalimanı'dır. Aktif halde tutulmasını sağlamak ve bunu etrafında, diğer meseleler onu da sizinle paylaşmak istedim. Bir havalimanını Zonguldaklılar olarak bizlerin aktif halde tutmamız çok kolay. Hele etrafınızda 2 tane iliniz varsa, Karabük ve Bartın gibi bunu aktif hale getirelim diye düşünce hasıl oldu. Yetkililer devreye girerek uçak seferlerini başlattı. Uçak seferleri şu an İstanbul-Zonguldak, Trabzon-Zonguldak karşılıklı olarak devam ediyor. Bunu yaparken biz maliyetiyle alakalı külfet altına girdik. Sizler kar elde etmeyin. Yeter ki bu hizmeti bize sunun dedik. Fakat istediğimiz seviyede olmadı. Belki 2 yılda Zonguldak'ın yol probleminin halledilmiş olduğunu görürsünüz. Bizim Kozlu'dan tutunda bir tünelle Mithatpaşa tüneline bağlanacak. Oradan bölünmüş yollarla çok uzak gördüğünüz yerler yakın olacak. Aynı şekilde bu havayolu anlamında işletilmesi önem arz ediyor. Bu anlamda biz Zonguldak'ı düşünerek, bütün olarak katkılarınızı bekliyoruz" dedi.
 
TSO Başkanı Salih Demir ise, "Şuanda uçak seferlerini yapan uçak firması zarar olarak yüzde 30'unu kendisi karşılıyor anladığım kadarıyla. Yüzde 30'uda şuanda mevcut halinde giden yolculardan karşılanıyor. Burada geri kalan kısım için arkadaşlar garanti istiyor. Eğer bunu Bartın Zonguldak ve Karabük olarak karşılayamazsak, anladığım kadarıyla bir aya kadar bu seferleri kaldırmak istiyorlar. Bizim buradaki iş adamlarımızdan ve oda başkanlarımızdan benim özellikle bir ricam var. En azından 3-4 ay bu Filyos Vadisi Projesi yer tahsisi yapılana kadar, bunun garantörlüğünü verirsek biz, zaten yer tahsisi yapılmaya başlayınca uçak seferleri yetmeyecek. Zonguldak olarak burada elimizden ne geliyorsa yapacağız" dedi.
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim