• BIST 9645.02
  • Altın 2414.795
  • Dolar 32.593
  • Euro 34.7657
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C

Zonguldak'tan yurt içi seferi tekrar başladı

Zonguldak'tan yurt içi seferi tekrar başladı
Zonguldak'ın Çaycuma ilçesine bağlı Saltukova beldesinde, 1999'da açılmasına rağmen ilk yolcu uçağının 2009'da indiği Zonguldak Havaalanı'nda, geçen yıl kasım ayında ara verilen yurt içi seferlere yeniden başlandı.

Zonguldak Havaalanı'nda Yeni Seferler Başlıyor

Zonguldak'ın Çaycuma ilçesine bağlı Saltukova beldesinde, 1999'da açılmasına rağmen ilk yolcu uçağının 2009'da indiği Zonguldak Havaalanı'nda, geçen yıl kasım ayında ara verilen yurt içi seferlere yeniden başlandı.

Kış sezonunda uçuşlara ara verilmesinin ardından seferlere yeniden başlanmasıyla Borajet ve Anadolu Jet işbirliğiyle İstanbul'dan aktarmalı olarak 10 yolcu Zonguldak Havaalanı'na geldi. Yolcuları, eski TBMM Başkanı ve AK Parti Zonguldak Milletvekili Köksal Toptan ile diğer protokol üyeleri karşıladı.

Köksal Toptan, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, kış aylarında yolcu potansiyeli fazla olmadığından uçuşlara ara verildiğini aktararak, "Tüm arkadaşlarımıza Türk Hava Yolları'na teşekkür ediyoruz. Ciddi bir eksiklikti. Kötü havalarda gece iniş kalkış için eksiklerimiz var, onları da tamamlayacağız. Uçuş için elimizden geleni yapıyoruz. Dağı kesiyoruz. Bu, Özel İdare bütçemizin üçte birini götürüyor." dedi.

"YURT İÇİ SEFERLER AKTARMALI OLACAK"

Türk Hava Yolları Anadolu Jet yetkilisi Onur Engur ise çarşamba ve cumartesi günleri, Sabiha Gökçen Havaalanı'na yapılacak seferlerle yolcuların Trabzon, Erzurum, Diyarbakır, Bodrum, İzmir, Dalaman ve Sivas gibi kentlere taşınacağını kaydetti.

ZONGULDAK HAVAALANI'NIN TARİHİ

1991 yılında 1 milyon metrekare alanda yapı çalışmalarına başlanan Zonguldak Havaalanı, 1999'da dönemin Başbakanı Merhum Bülent Ecevit tarafından açılışı gerçekleştirildi. Ancak, Zonguldak Havaalanı, Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü'nce, 2002'de trafik akışı olmadığı ve yolcu potansiyeli bulunmadığı gerekçesiyle tek uçak uçak inmeden kapatılmıştı.

DHMİ Genel Müdürlüğü'nce, 2006'da havaalanının işletilmesi ihalesini 25 yıllığına Zonguldak Özel Sivil Havacılık AŞ kazanmıştı. Daha sonra büyük uçakların sefer yapmasının engel teşkil ettiği gerekçesiyle bu kez de havaalanının çevresindeki 235 metre yüksekliğindeki Bostancılar Dağı tıraşlanmış ve sonunda havaalanına üç yıl önce uçak seferleri başlatılmıştı.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim