• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 18 °C

Zorlu Enerji Grubu’ndan, 100 MW’lık yeni yatırım

Zorlu Enerji Grubu’ndan, 100 MW’lık yeni yatırım
Zorlu Enerji iştiraklerinden Zorlu Doğal Elektrik Üretimi AŞ, yeni bir jeotermal yatırımı yapmak üzere EPDK'ya başvuruda bulundu.
Zorlu Enerji iştiraklerinden Zorlu Doğal Elektrik Üretimi AŞ, yeni bir jeotermal yatırımı yapmak üzere Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu Başkanlığı'na (EPDK) başvuruda bulundu. 
 
Zorlu Enerji'den yapılan açıklamaya göre, Zorlu Doğal Elektrik, sahip olduğu 18 ve 19 sayılı “Jeotermal Kaynak İşletme Ruhsatı” kapsamındaki arama çalışmaları neticesinde ortaya çıkan jeotermal kaynağı değerlendirmek üzere EPDK'ya başvuru yaptı. Zorlu Doğal Elektrik, başvurunun kabulünün ardından bölgede, 100 MW kurulu güçle, 25 yıl boyunca elektrik üretecek yeni bir jeotermal santrali kuracak.
 
Açıklamada konuya ilişkin görüşlerine yer verilen Zorlu Enerji Genel Müdürü Sinan Ak, Jeotermal'in yenilenebilir enerji kaynakları arasında kendileri için ayrı bir önem taşıdığını belirterek, şunları kaydetti:.
 
"Ülkemizin 2023 jeotermal hedefinin yarısını 2015 yılına kadar tek başımıza üretmeyi planlıyoruz. Bu anlamda, Sarayköy’deki Karataş mevkiinde yaptığımız çalışmaların olumlu seyretmesi bizi oldukça sevindirdi. Şu anda, Denizli’de yapımı devam eden Kızıldere Jeotermal Santralimiz tamamlandığında, 95 MW gücüyle Türkiye’nin en büyük jeotermal santrali olacak ve dünyanın sayılı büyük jeotermal santralleri arasında yer alacak.
 
Santralin yılda üreteceği 600 milyon kWh elektrik ile 79 milyon ton/yıl fuel-oil ve bunun karşılığında yılda 86 milyon ABD doları dış kaynaklı enerji giderini ikame edebileceğini hesaplıyoruz. Kızıldere’nin yanı sıra, 2040 yılına kadar üretim lisansımızın bulunduğu Manisa-Alaşehir jeotermal sahamızda da sondaj çalışmalarını sürdürüyoruz. 30 MW kurulu güce sahip olacak tesisin inşaatına, proje finansmanı tamamlandıktan sonra bu yıl içerisinde başlamayı hedefliyoruz. Ayrıca,  Simav’da da jeotermal çalışmalarımız bulunuyor”
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim