• BIST 9079.97
  • Altın 2323.863
  • Dolar 32.3631
  • Euro 34.9444
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 13 °C

Zorlu Enerji ve Toshiba'dan iş birliği!

Zorlu Enerji ve Toshiba'dan iş birliği!
Zorlu Enerji Grubu, Toshiba Corp. ile termik, jeotermal ve hidroelektrik alanında yeni nesil enerji santral projeleri geliştirecek.

Zorlu Enerji Grubu, Toshiba Corp. ile termik, jeotermal ve hidroelektrik alanında yeni nesil enerji santral projelerinin geliştirilmesine destek olacak iş birliği anlaşmasına imza attı. Zorlu Enerji Grubu’nun enerji santrallerinin projelendirmeden inşaat ve işletmesine tüm alanlarındaki uzmanlığı ile dünyanın en büyük sanayi kuruluşlarından Toshiba Corp.’un mühendislik ve teknoloji geliştirmedeki yetkinliğini buluşturan anlaşma, Türkiye’nin enerjide bölge üssü olma hedefine yeni bir soluk getirecek. 

Türkiye’nin yerli enerji kaynaklarını yüksek teknolojiyle buluşturan Zorlu Enerji Grubu, yüksek verimli ve düşük emisyonlu santral teknolojileriyle ön plana çıkan Toshiba Corp. ile iş birliği anlaşması imzaladı. Anlaşma, Zorlu Enerji Grubu’nun enerji santrallerinin projelendirmeden, inşaat ve işletmesine tüm alanlarındaki uzmanlığı ile Toshiba Corp.’un yüksek teknolojili mühendislik ve ürün sağlama alanındaki küresel deneyimini bir araya getiriyor. Ocak ayından itibaren geçerli olan ve 1 yıllık süreyi kapsayacak anlaşma ülkemizde uluslararası standartlarda temiz kömür, jeotermal ve hidroelektrik santral projelerinin hayata geçirilmesine ilham olacak.

Zorlu Enerji Genel Müdürü Sinan Ak, konuyla ilgili şu açıklamada bulundu: “Zorlu Enerji Grubu olarak, Türkiye’nin yerli enerji kaynaklarına yatırım yaparken, en yüksek teknolojiyi kullanarak en yüksek verimliliğe ulaşma vizyonuyla çalışıyor  ekonomik katma değeri, insana ve çevreye saygı çerçevesinde yaratıyoruz. Bu anlayıştan hareketle Toshiba Corp. ile imzaladığımız iş birliği anlaşmasını enerji alanlarında Türkiye’de hayata geçireceğimiz temiz, düşük emisyonlu ve yüksek teknolojili enerji santral projelerinin önemli bir yapı taşı olarak değerlendiriyoruz” dedi. 
   
Anlaşma ile Zorlu Enerji Grubu ve Toshiba Corp. termik, jeotermal ve hidroelektrik başta olmak üzere fırsat gördükleri alanlarda detaylı fizibilite çalışmaları yürütecekler. Anlaşmaya göre tarafların hayata geçirme kararı aldıkları projeler için de daha kapsamlı ve daha uzun süreli anlaşmalara imza atma opsiyonları bulunuyor. 
   
İmza töreninde konuşan Toshiba Corp. CEO’su Yoshihiro Aburatani de iş birliğinden duyduğu memnuniyeti ifade ederek, enerji alanında Türkiye’nin yüksek potansiyeline duydukları güvenin altını çizdi. Toshiba Corp., küresel çapta yüksek tecrübesiyle emisyonu düşük, yüksek teknolojili enerji santral projeleri ile ön plana çıkıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim