• BIST 9079.97
  • Altın 2325.218
  • Dolar 32.3458
  • Euro 34.9467
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C

Zorlu ihtiyaçtan doğdu dünya devi oldu

Zorlu ihtiyaçtan doğdu dünya devi oldu
Zorlu Grubu'na ait sanayi kuruluşlarının elektrik ve buhar ihtiyacını karşılamak üzere 1993 yılında faaliyete başlayan Zorlu Enerji Grubu, 17 yılda enerji sektörünün öncü şirketlerinden biri haline geldi.

Zorlu ihtiyaçtan doğdu dünya devi oldu

Zorlu Grubu'na ait sanayi kuruluşlarının elektrik ve buhar ihtiyacını karşılamak üzere 1993 yılında faaliyete başlayan Zorlu Enerji Grubu, 17 yılda enerji sektörünün öncü şirketlerinden biri haline geldi.

Grup bünyesindeki enerji şirketleri Türkiye dahil olmak üzere Rusya, İsrail ve Pakistan'da enerji sektöründe faaliyetlerini sürdürüyor.

Zorlu Enerji Grubu Başkanı Murat Sungur Bursa, yaptığı açıklamada, Türkiye'de öncü enerji şirketlerinden biri olduklarının söylendiğini belirterek, ''Biz de bu sözün gereğini yerine getirmek için hem faaliyetlerimizdeki kalite ve verimliliği arttırmaya çalışıyoruz, hem de ilave yatırımlarla ülkemizin enerji ihtiyaçlarını karşılamak üzere üzerimize düşeni yerine getirmeye çalışıyoruz'' dedi.

Bursa, 2010 yılında belirledikleri hedefleri tutturduklarını düşündüklerini kaydederek, şöyle konuştu:

''Birkaç hedef koyduğumuzu söyleyebilirim. Birincisi, yeni yatırımların gerçekleşerek faaliyete geçmesi. Bu anlamda öngördüğümüz yatırım faaliyetlerimizi belirli boyuta getirdik.

Bazı yatırımların finansman anlaşmalarını tamamladık. Bazılarını full kapasite çalıştırmaya başladık. Örneğin, Osmaniye Bahçe bölgesindeki rüzgar santralimiz tüm izin ve ruhsat işlemlerini tamamlayarak 135 megavat tam kapasite ile faaliyete geçti.

Bunun paralelinde başka santrallerimizin lisanslama ve çevre etki değerlendirme çalışmalarını sürdürüyoruz. Dolayısıyla 2010 yılında önceden öngördüğümüz programımızı değiştirmeden hazırlıklarımızı sürdürdük.

2010 yılında rüzgar santralimizi 210 milyon Avro yatırım yaparak bitirmiş olduk. Bunun ötesinde Denizli'deki jeotermal sahamızın ilave jeotermal kaynakları destekleyip desteklemeyeceğini tespit etmek için sondaj çalışmalarına 20 milyon dolar para harcadık.

Bunun ötesinde kamunun mülkiyetinde olan santralleri işletmek üzere devraldıktan sonra oralarda 20 milyon dolarlık yatırım yaptık. Bu çerçevede yatırım hedeflerimizi gerçekleştirmiş olduk.''

2011 yılındaki hedeflerine de değinen Bursa, Pakistan'daki 50 megavatlık rüzgar santralini 130 milyon dolar harcayarak tamamlayacaklarını belirtti.

Denizli'deki jeotermal santralinin ilave sondaj çalışmalarına devam edeceklerini kaydeden Bursa, ''İki hidroelektrik santralimizin fizibilite etütlerini devam ettirmeye çalışıyoruz.

Dalaman Çayı üzerinde Sami Soydan ve Narlı hidroelektrik santrallerinin çalışmalarını sürdürüyoruz. Henüz yatırım kararı vermedik ama çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Rusya'da iki doğalgaz santralimiz inşaat halinde. Bir tanesinin inşaatı bitti.

Sanıyorum, önümüzdeki birkaç ay içinde üretime geçecek. İkincisini de önümüzdeki yıl sonunda tamamlamış oluruz. Pakistan'daki rüzgar santralimizi de önümüzdeki yıl sonuna kadar tamamlamış olmayı hedefliyoruz'' dedi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim