• BIST 9565.14
  • Altın 2473.26
  • Dolar 32.446
  • Euro 34.4795
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 18 °C

Zorlu'dan Denizli'ye jeotermal santral

Zorlu'dan Denizli'ye jeotermal santral
Zorlu Enerji'nin, Denizli'ye Türkiye'nin en büyük jeotermal enerji santralini kuracağı bildirildi.

Zorlu'dan Denizli'ye jeotermal santral

Zorlu Enerji'nin, Denizli'ye Türkiye'nin en büyük jeotermal enerji santralini kuracağı bildirildi.

Santralin yapımına ilişkin Kızıldere Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'ndeki 77 dönümlük arazinin Zorlu Enerji'ye tahsisine yönelik protokol, Denizli Valiliği'nde törenle imzalandı.

Zorlu Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Zorlu, imza törenindeki konuşmasında, çevreyi korumak ve çevre kirliliğini temizleme amacı doğrultusunda yatırımlarına devam ettiklerini söyledi.

Yenilenebilir enerjide, jeotermal ve rüzgar enerji yatırımları olduğunu belirten Zorlu, ''Kızıldere'de faaliyete geçecek santral, Türkiye'nin en büyük jeotermal enerji santrali olacak. Bu yatırım, bölgenin ekonomik ve sosyal kalkınmasına destek olacak. Önemli olan milli servetimizi kullanmaktır. Gelecekte de yatırımlarımız artarak devam edecektir'' dedi.

Zorlu, 2013 yılında faaliyete geçmesi planlanan santralin, jeotermal potansiyeli açısından dünyanın önde gelen ülkelerinden biri olan Türkiye'de, bu alandaki yeni yatırımların da öncüsü olması dileğinde bulundu.

Zorlu Enerji Genel Müdür Yardımcısı Ali Kındap da santralle ilgili şu bilgileri verdi:

''Bu tesisin 75 MWe kurulu gücü sonrasında Türkiye ekonomisine katacağı enerji miktarı, 575 milyon kilovatsaattir. Aynı zamanda hem bu bölgede kurulacak seraların hem de Sarayköy ilçesindeki konutların ısıtılmasında bu tesisten faydalanacağız. Tesis, hem teknolojisi itibariyle hem de büyüklüğü itibariyle dünyadaki örnek tesislerden bir tanesi olacak. Kesinlikle çevreye duyarlı bir tesis olacak.''

Denizli Valisi Abdülkadir Demir ise Zorlu Grubu'nun Türkiye'nin her yerinde çok güçlü yatırımlar yaptığını belirterek, ''Termal enerjinin en büyük avantajı, çevreci, yerel ve bizden olmasıdır. Bu tesiste kullanıldıktan sonra sıcak su reenjekte edilerek, doğal anlamda sirkülasyon da sağlanacak. Bu da bizim bölgemiz için çok önemli. Bu protokolün imzalanmasıyla bunu sağlamış olduk'' diye konuştu.

Tesisin, 230 milyon dolara mal olması bekleniyor.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim