• BIST 9079.97
  • Altın 2323.945
  • Dolar 32.3564
  • Euro 34.9234
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

Zorunlu sigorta yaptırmayanlara yılbaşı uyarısı!

Zorunlu sigorta yaptırmayanlara yılbaşı uyarısı!
Tüketici Sorunları Derneği Sigorta Komisyonu Başkanı Taner Çağatay, yılbaşından itibaren zorunlu trafik sigortası başta olmak üzere diğer zorunlu sigortaları yaptırmayanlara ciddi müeyyideler uygulanacağını söyledi.

Taner Çağatay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Zorunlu Sigorta Takibine İlişkin Yönetmelik"in 1 Ocak'ta yürürlüğe gireceğini anımsattı.

"Yılbaşından itibaren zorunlu trafik sigortası başta olmak üzere diğer zorunlu sigortaları yaptırmayanlara ciddi yaptırımlar getirilecek" diyen Çağatay, "Bu yükümlülüğü yerine getirmeyenler, ehliyet ve ruhsatını kaybetme riskiyle karşılaşabilecek. Düzenleme gereği 1 Ocak'a kadar sigorta firmaları, özel emeklilik kurumları ve reasürans şirketlerinde 'güvence hesabı' adı altında veri tabanı ve merkez hesabı oluşturulacak" ifadesini kullandı. 

Çağatay, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Aynı yönetmeliğin 6. maddesi uyarınca sigorta kontrolü merkez nezdinde yapılarak, zorunlu sigortaların geçerli teminat tutarları üzerinden yaptırılmadığının tespiti veya ruhsat isteyen yetkililere poliçenin ibraz edilmemesi durumunda geçerli teminat alınana kadar yetkili mercilerle izin, lisans veya ruhsat verilemez.

Ayrıca merkez, kontroller neticesinde sigorta teminatının sona ereceği bilgisini, poliçe vadesinden 30 gün önce güvence hesabına bildirir ve zorunlu sigorta poliçesi sahibi sigortalıları yenilenmesi için uyarır."

Zorunlu sigorta yaptırmayanlar uyarılacak

Zorunlu sigorta poliçesi yaptırmayanların merkezden izleneceğini vurgulayan Çağatay, adli ve idari kolluk kuvvetleriyle jandarma ve mahalli idarelerin, denetimlerde aykırılığın tespiti halinde izin, durumu lisans veruhsat veren yetkili mercilere bildirmekle yükümlü olduğunu kaydetti. 

Çağatay, "Uyarının tebliğ edildiği tarihten itibaren 15 iş günü içinde sigorta yaptırmayanların ehliyet ve ruhsatları, sigortayı yaptırana kadar durdurulur" dedi.

www.ulastirma.com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim