• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 26 °C

Zühal Can'dan "Zehir" gibi açıklama

Zühal Can'dan "Zehir" gibi açıklama
Türk Loydu 52. Olağan Genel Kurulu'nda bir konuşma yapan Gemi Mühendisi Odası Delegesi Zühal Can "Zehir Zemberek" açıklamalarda bulundu.

ZÜHAL CAN'DAN ZEHİR GİBİ AÇIKLAMA

Türk Loydu 52. Olağan Genel Kurulu'nda bir konuşma yapan Gemi Mühendisleri Odası Delegesi Zühal Can, GMO temsilcileri arasında Türk Loydu Yönetim Kurulu'na aday olan isimlerin Türk Loydu'nun geleneksel yönetimi konusunda tecrübesiz ve deneyimsiz olduklarını iddia etti.

Türk Loydu Olağan Genel Kurulu'nun Mahkeme gölgesinde yapıldığını belirten Gemi Mühendisi Zühal Can, yeni yönetim kurulunun seçiminde demokratik bir sürecin işlemediğini ve bu konuda yargının alacağı kararın öncelik olacağını söyledi.

KARA&DENİZ, GENEL KURULA DAMGA VURDU

Kara&Deniz Gazetesi'nin manşetine taşınan "Gemi Mühendisleri Odası'ndan Türk Loydu'na Hileli Çalım" haberine atıfta bulunan GMO üyesi Zühal Can, başka klas kuruluşlarında çalışanlar veya yabancı klas kuruluşlarının temsilcileri kural dışı davranışlar ile milli klas kuruluşu Türk Loydu'na müdahaleye kalkıştıklarını kaydetti.

Gemi Mühendisleri Odası'nın Seçici Kurulu'nda oy kullanan bazı isimlerin yabancı klas kuruluşlarından para alarak hizmet verdiğini ve bu üyelerin Türk Loydu'nun bağımsızlığına ve tarafsızlığına gölge düşürdüğünü söyleyen Gemi Mühendisi Zühal Can, son yıllarda atılımlarla başarıdan başarıya koşan IACS üyeliğinin eşiğine gelmiş Türk Loydu'na leke sürüldüğünü ifade etti.

Türk Loydu'nun kurucusu olan Gemi Mühendisleri Odası'nın bu günkü yönetimine hakim olan anlayışın, GMO Yönetmelik hükümlerine aykırı hareket ederek, Türk Loydu'nun bağımsızlığını ve geleceğini tehlikeye attığını belirten Zühal Can, Gemi Mühendisleri Odası'nda yapılmış aday adaylık seçimlerinde yabancı klas kuruluşlarında çalışan isimlerin bu seçimlere etkisi olduğunu kaydetti.

Zühal Can konuşmasına şöyle devam etti; "Sayın Delegeler, Hepinizin çok iyi bildiği Türk Loydu Vakfı Senedi'nin 15 (b) maddesi, Yönetim Kurulu üyesi olabilme koşulları arasında adayların 'başka bir klas kuruluşunda görevli olmamaları'nı da saymaktadır. Bu koşulun Senet'te yer almasının nedeni, ulusal ve uluslararası alanda faaliyet yürüten Türk Loydu'nun bu alanlarda rakibi durumunda olan benzer kuruluşların herhangi bir şekilde Türk Loydu faaliyetelrini etkileyecek, sekteye uğratacak imkana sahip olmalarının önlenmesini sağlamaktadır. Türk Loydu'nun kurucusu durumundaki Gemi Mühendisleri Odası, bunu da yeterli görmemiş ve Ana Yönetmeliği'nin 50 (b) maddesinde Türk Loydu Yönetim Kurulu'na GMO tarafından önerilecek 10 adayın seçimini yapan "Heyet üyeleri içinde, halen diğer klas kuruluşlarında çalışan kişiler var ise, bu kişilerin heyet üyeliği askıya alınır" demek suretiyle Türk Loydu'nun rakiplerinin etkisinden korunması konusundaki tedbiri daha da genişleterek pekiştirmiş; Yönetim Kurulu adaylarını belirleyen heyette ve bunun doğal sonucu olarak da yapılan seçimde diğer klas kuruluşlarında çalışan kişilerin etkili olmalarını engellemeyi amaçlamıştır. Gemi Mühendisleri Odası'nda yöneticilik yapmış bir gemi mühendisi olarak bunu dile getirmek zorunda olmak şahsım adına oldukça üzüntü vericidir. Ancak "tarihe not düşmek adına" söylenmesi gerektiği için bunları ifade etmek ve kayıtlara geçirmek zorundayım" dedi.

DENİZCİLİK MÜSTEŞARLIĞI MAHKEMEYİ YANLIŞ YÖNLENDİRDİ

Gemi Mühendisleri Odası Seçici Kurul üyeleri arasında bulunan yabancı klas kuruluşlarında çalışanlar ile ilgili İdare Mahkemesi'ne yapılan başvuru sonucu, başlangıçta Mahkeme tarafından "Yürütmeyi Durdurma" kararının verildiğini söyleyen Gemi Mühendisi Zühal Can, GMO Yönetimi tarafından aynı mahkemeye "Yürütmenin Durdurulmasını Kaldırmak" için yaptığı başvuruda, Denizcilik Müsteşarı adına imza atılan bir belge ile mahkemenin yanlış yönlendirilerek, yüce adaletin yanıltıldığını belirtti.

GEMİ MÜHENDİSLERİ ODASI İHANET İÇİNDE

GMO Yönetimi tarafından Denizcilik Müsteşarlığı'na yabancı klas kuruluşunda çalışan ve GMO Seçici Kurulda yönlendiren üyelerin bulunduğu klas kuruluşlarının belirtilmesi hedeflenen başvuruya, Denizcilik Müsteşarlığı'nın "Adı geçen kurumların Müsteşarlığımız tarafından tanınmış klas kuruluşları arasında yer almamaktadır" şeklinde cevap verildiğini kaydeden Zühal Can, Denizcilik Müsteşarlığı'nın İstanbul 1. İdare Mahkemesini yanılttığını ve Mahkemnin ynalış karar almasına neden olduğunu ifade etti.

Gemi Mühendisleri Odası'nın kurucusu olduğu, Türk Loydu'na ihanet içinde olduğunu belirten Zühal Can, devlet makamında görev yapan meslektaşlarının ise bu ihanete bilerek veya bilmeyerek katkı sağladığını söyledi.

"Türk Loydu 52. Olağan Genel Kurulu'nun kaos ve mahkemenin gölgesinde yapılmaktadır" diyen gemi mühendisi Zühal Can, vicdanların sızladığı bir süreç yaşandığını ve Türk Loydu'nun meslek ve toplum çıkarları doğrultusunda faaliyetlerini sürdürebilmesi için mücadelenin devam edeceğini sözlerine ekledi.

Haber: Recep CANPOLAT - Deniz Haber Ajansı

www.UlasimOnline.com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim