• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 19 °C

1.7 Milyar dolarlık Türk-Japon anlaşması

1.7 Milyar dolarlık Türk-Japon anlaşması
Rönesans Holding, Japon Kawasaki ile birlikte Türkmenistan’da yıllık 600 bin ton benzin üretim kapasitesiyle dünyanın doğalgazdan yakıt üretecek en büyük projesini yapacak

Konsorsiyumun müteahhitliğini yapacağı projenin toplam büyüklüğü yaklaşık 1.7 milyar dolarolacak. Projenin finansmanının yüzde 85’ini Japonya Uluslararası İşbirliği Bankası (JBIC) sağlayacak, geri kalanını Türkmen tarafı üstlenecek. Gaz tesisinin temel atma töreni dün Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguly Berdimuhamedow ve ilgili firma yöneticilerinin katılımıyla yapıldı.

2018 yılının ortası bitecek
Rönesans Holding Başkanı Erman Ilıcak, “Petrol ve gaz sektörünün geliştirilmesinde Türkmen devletinin ‘açık kapılar’ politikası büyük öneme sahiptir. Biz sanayi tesislerinin inşaatında büyük iş tecrübesine sahip konsorsiyumumuzla bu projenin başarı ile gerçekleştirileceğine ve gazdan benzin üreten fabrikanın yüksek teknolojili üretim örneklerinden bir tanesi olacağına eminiz” dedi.
2018 yılının haziran ayında bitirilmesi öngörülen tesis, günlük 1.800 ton, yıllık 600 bin ton benzin üretim kapasitesine sahip olacak. Türkmenistan’ın başkenti Aşkabat’a 50 kilometre uzaklıkta kurulacak olan tesis, yeni endüstriyel yatırımlar için ayrılan bölgede faaliyete geçecek.

Rönesans hızlı büyüyor
Rönesans Holding’in Orta Asya bölgesinde bugüne kadar 1.5 milyar dolar tutarında 25 projeye imza attığı bildirilirken, 10’u tamamlanan 25 projenin, 15’inin ise halen yapım aşamasında olduğu açıklandı. Türkmenistan’da şimdiye kadar hayata geçirilen 6 projenin yaklaşık 1.4 milyar dolar tutarında olduğu kaydedildi.
Gaz işinin yapımını üstlenecek olan holding bünyesindeki Rönesans Endüstri Tesisleri hidrokarbonlar, enerji, metalürji ve madencilik, işleme tesisi olmak üzere dört sektörde Rusya, Türkmenistan, Türkiye ve Irak’ta faaliyet gösteriyor.

http://www.ulastirma.com.tr/

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim