• BIST 8718.11
  • Altın 2246.98
  • Dolar 32.3311
  • Euro 35.1536
  • İstanbul 8 °C
  • Ankara 2 °C

Goodyear, LPM2 yarışlarına hazırlanıyor

Goodyear, LPM2 yarışlarına hazırlanıyor
Goodyear FIA Dünya Dayanıklılık Şampiyonası (WEC) ve Avrupa Le Mans Serisi (ELMS) yarışlarının LMP2 kategorisi için resmi lastik tedarikçisi seçildi. Goodyear Eagle SuperSport yarış lastikleri, WEC ve ELMS takımlarının araçlarında yer alacak.

LE MANS yarışının kurucusu ve organizatörü Automobile Club de l’Ouest (ACO), rekabetçi Le Mans Prototype LPM2 sınıfında tek lastik tedarikçisi ile çalışılması yönündeki kararının ardından ACO, FIA Dünya Dayanıklılık Şampiyonası ve Goodyear arasında birden çok sezonu içine alan bir sözleşme imzalandı.

Goodyear, Avrupa ve Uluslararası motor sporlarına dönüşünü, WEC'nin LMP2 sınıfında belli takımlara lastik sağlayarak ilan etmişti. Geçen ay JOTA takımı, Şangay 4 Saat yarışının üçüncü bölümünde etkileyici bir zafer kazanmıştı. LMP2 sınıfındaki tüm takımları içeren yeni sözleşme sekiz bölümden oluşan 2020/2021 sezonuyla başlıyor. Sezon, Eylül ayında Silverstone'da start verecek ve dört kıtada yarışlarla devam edecek. Sezon zirve noktasına Haziran 2021'de, Goodyear lastikleriyle donanmış araçlar daha önce 14 kez kazandıkları Le Mans 24 Saat yarışıyla ulaşacak.

Goodyear Başkan Yardımcısı ve EMEA Bölgesi Pazarlama Müdürü Mike Rytokoski; "Goodyear'ın motor sporlarında uzun ve görkemli bir tarihi var. 368 Grand Prix galibiyetiyle Formula 1'de hala yakalanamayan rekorumuz, toplamda ise Le Mans 24 Saat yarışlarında 14 zaferimiz bulunuyor. Bu ortaklık, teknolojimiz, sağlamlığımız ve performansımızı dünyanın en ünlü dayanıklılık yarışında sergilememizi sağlayacak. Bu meydan okuma için seçilmekten dolayı gururluyuz" diye konuştu.

Automobile Club de l’Ouest Başkanı Pierre Fillon konuyla ilgili olarak; "Goodyear'ın Le Mans'daki mirası 1960'lardan 1990'lara en akılda kalan galibiyetlerden bazılarını da bünyesinde barındırıyor. Bu kadar iyi tanınan, dünya çapında iş yapan ve kazanma DNA'sına sahip bir markanın, teknolojisini en zorlu yarış ortamlarında kanıtlamak için Le Mans 24 Saat, WEC ve ELMS yarışlarını seçmiş olmasından mutluluk duyuyoruz.Dayanıklılık yarışlarının geleceğine yaptıkları yatırım ilham verici ve hem Automobile Club de l’Ouest”in hem de tüm dayanıklılık yarışı şampiyonalarının temel ilkesini birebir yansıtıyor" dedi.

Goodyear’ın bu önemli yarışların lastik tedarikçii olarak seçilmesine dair konuşan FIA Dünya Dayanıklılık Şampiyonası ve Avrupa Le Mans Serisi Başkanı Gerard Neveu ise; ‘’Goodyear'ın bu yılki geri dönüşünü ilan etmesinden bu yana, üst düzey performansa olan bağlılığı çok etkileyiciydi. LMP2 sınıfında yalnızca üçüncü denemede Dünya Şampiyonası'nı zaferle bitirmek Goodyear ekibinin yatırımlarını, teknolojisini ve özverisini ortaya koyuyor. Goodyear'ı WEC ve ELMS yarışlarında üst düzey partner olarak görmekten gurur duyuyoruz. Ayrıca LMP2 takımlarımız, bu kategorideki yakın rekabetin devamlı olması açısından Goodyear'ın profesyonel desteğinden ciddi manada yararlanacak” diye konuştu.

1578308422_gy_wec2.jpg1578308408_gy_wec3.jpg

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim