• BIST 8718.11
  • Altın 2242.741
  • Dolar 32.3254
  • Euro 35.1547
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C

Nissan, iki fabrikasını kalıcı olarak kapatıyor

Nissan, iki fabrikasını kalıcı olarak kapatıyor
Nissan CEO'su Makoto Uchida, İspanya fabrikası ile birlikte Endonezya fabrikasını da kapatacaklarını açıkladı.

Koronavirüs salgını nedeniyle zor günler yaşayan Japon otomotiv üreticisi Nissan, İspanya'nın Barselona kentindeki fabrikasını temelli olarak kapatıyor. İspanya Hükümeti'nden yapılan açıklamada, fabrikanın kapanması ile 2 bin 800 çalışanın işsiz kalacağı kaydedildi.

İspanya Sanayi Bakan Raul Blanco, kapanacağı belirtilen fabrikaya yeni yatırım yapmanın, kapatmadan çok daha az maliyetli olacağını açıklamıştı.

Blanco, kapatma maliyetinin 1 milyar euroyu bulacağını, üretimin verimli bir şekilde devamı için ise 300 milyon euronun yeterli olacağını savunmuştu. Nissan'ın Barselona tesisinde hafif ticari araç üretimi gerçekleşiyor. Tesisin kapanması ile birlikte, buradaki üretimin Fransa'ya kaydırılacağı belirtiliyor.


ENDONEZYA FABRİKASI DA KAPANIYOR

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Nissan CEO'su Makoto Uchida, markanın Avrupa'daki üretiminin İngiltere'deki Sunderland tesisi merkezli olacak şekilde yeniden şekillendireceğini bildirdi.

İspanya fabrikası ile birlikte Endonezya fabrikasını da kapatacaklarını açıklayan Uchida, buradaki üretimin de Tayland'a kaydırılacağını duyurdu.

Uchida, Nissan'ın global üretim adetlerinde yüzde 20'lik kesintiye gideceklerinin de bilgisi verdi.

Nissan, Mart ayında sona eren mali yılda, 6.2 milyar dolarlık zarar açıklamıştı. Japon marka, bir önceki mali yılı ise 3 milyar dolarlık kâr ile kapatmıştı.

Şirketten yapılan açıklamada, Nisan ayındaki üretimini bir önceki yıla göre yüzde 62 oranında azaldığı, küresel satışlarda da yüzde 42'lik düşüş görüldüğü bildirildi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim