• BIST 8718.11
  • Altın 2241.459
  • Dolar 32.3269
  • Euro 35.1612
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C

Tesla korona engeline rağmen üretime başlıyor

Tesla korona engeline rağmen üretime başlıyor
Amerikan otomotiv devi Tesla ve Californialı yetkililer, yeni tip corona virüs (Covid-19) yasağına rağmen firmanın pazartesi üretime başlaması konusunda anlaştı.

Elektrikli araba üreticisi Tesla'nın CEO'su Elon Musk ve California eyaleti yetkilileri arasında Covid-19 önlemlerine rağmen üretime başlama tartışmasında anlaşmaya varıldı.

Tesla'nın fabrikasının bulunduğu California'ya bağlı Alameda Bölgesi yönetiminden yapılan açıklamada, Tesla'nın gelecek hafta başında üretime başlaması konusunda mutabakata varıldığı kaydedildi.

Açıklamada, Tesla'nın üretim tesisinde sosyal mesafe kurallarına, sağlık ve güvenlik önlemlerine uyulup uyulmadığının denetlenmesi için yerel polis ile çalışılacağı vurgulandı.

Konuya ilişkin Tesla'dan resmi bir açıklama gelmezken, CEO Musk Twitter'dan yaptığı paylaşımda, "Hayat yaşanmalı." ifadesini kullandı.


ELON MUSK, CALİFORNİA YÖNETİMİNE MEYDAN OKUMUŞTU 

Musk, Covid-19 salgını nedeniyle "zaruri olmayan" iş yerleri ve fabrikaların kapalı tutulması talimatına rağmen fabrikayı çalıştırmaya başlayacağını duyurmuştu.

Önceki gün yaptığı Twitter paylaşımında Musk, ''Ben de bugün herkes gibi sahada olacağım. Biri tutuklanacaksa o kişinin ben olmasını istiyorum.'' ifadesiyle California eyalet yönetimine meydan okumuştu.

ABD Başkanı Trump ise dün Twitter'dan yaptığı açıklamada Musk'a destek çıkmış ve "California, Tesla ve Elon Musk'a üretim tesisini açması için hemen izin vermeli. Bu çok hızlı ve güvenli bir şekilde yapılmalı." ifadesini kullanmıştı.

Daha önce de California eyaleti yetkililerine Tesla'nın üretime başlamasına izin verilmesi çağrısında bulunan Musk, aksi takdirde şirketin Alameda bölgesindeki tek üretim tesisini Teksas ya da Nevada'ya taşımakla tehdit etmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim