• BIST 8718.11
  • Altın 2246.262
  • Dolar 32.331
  • Euro 35.1881
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 1 °C

15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde çalışma 1 ay erken bitecek

15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde çalışma 1 ay erken bitecek
Çalışmaların tüm hızıyla sürdüğü 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde serbest geçiş 15 Haziran'da başlayacak. Serbest geçiş tarihi için daha önce 15 Temmuz'a işaret edilmişti.

15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde 20 Nisan'da başlayan 'serbest geçiş sistemi kurulum ve mevcut gişelerin kaldırılması' çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Köprü'de çalışmaların aynı hızla sürdürülmesi ile 15 Temmuz olarak belirlenen başlangıç tarihinin daha öne çekilebileceği konuşuluyordu. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, bu konuya açıklık getirdi.

Arslan, yaptığı açıklamada, "15 Haziran'da serbest geçiş sistemine geçmiş olacağız" dedi. Arslan ayrıca, Köprü'de dönüştede para kesileceği iddialarını yalanlayarak, "Köprülerde çift yönlü ücretlendirme de olmayacak" açıklamasını yaptı.

'Wikipedia'nın vergi vermesi de gerekiyor'

Wikipedia erişim engeli konusunda değerlendirme yapan Arslan şunları söyledi: "Türkiye, terör örgütü destekçisi olarak gösterilemez. Yanlış bilgileri kaldırsınlar, yayınlara izin verelim. Temsilcilik açmaları ve vergi vermeleri de gerekiyor"

Tablet yasağı

Arslan, ABD ve İngiltere uçuşlarında uygulanan tablet yasağına ilişkin, "Her türlü güvenlik tedbirini aldığımızı ispatlamıştık. Onların aldığı tedbirlerden daha fazlasını aldık. Toptancı mantıkla alınan karar sektörü etkiliyor. Seyahat konforuyla ilgili tedbirleri aldık" diye konuştu.

Charter uçuşlar

Turizm açısından önemli bir yeri olan charter uçuşlarda son durumu değerlendiren Arslan, şöyle konuştu, "Charter seferlerde ciddi şekilde artış var. Haziran'da bu uçuşların aratacağını öngörüyoruz"

AKK'de ekstra ücret gelecek mi?

Arslan, "Adil Kullanım Kotası'nın kalkması sonrası piyasada ücretler artacak diye bir algı oluştu, hayır öyle olmayacak. Ücretler kesinlikle artmayacak" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim