• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C

20 büyük ilde ticari taşıt sürücülerine eğitim

20 büyük ilde ticari taşıt sürücülerine eğitim
Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu Başkanı Fevzi Apaydın, kazaların temel sebebinin eğitimsiz olduğunu belirterek, 20 büyük ilde ticari taşıt sürücülerine eğitim vereceklerini bildirdi.

20 büyük ilde ticari taşıt sürücülerine eğitim

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu Başkanı Fevzi Apaydın, kazaların temel sebebinin eğitimsiz olduğunu belirterek, 20 büyük ilde ticari taşıt sürücülerine eğitim vereceklerini bildirdi.

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkanı Fevzi Apaydın, yaptığı yazılı açıklamada, trafik kazalarının Türkiye'nin ana sorunlarından biri haline geldiğini belirterek, trafiğe çıkan herkesin dikkatli olması gerektiğini kaydetti.

Trafikte dikkati artırmak ve kazaların önüne geçmek için 20 büyük ilde ticari taşıt sürücülerine eğitim vereceklerini bildiren Başkan Apaydın, ''Ticari araç sürücülerinin bilgilendirilmesi ve bilinçlendirilmesi projesini 10 Şubat'ta Eskişehir'den başlatıyoruz.

20 ilde çeşitli zamanlarda yapılacak olan 7'şer saatlik eğitim seminerlerinde, halkla ilişkiler, sürücü psikolojisi ve trafik sorunları konularında açıklamalarda ve görüş alışverişinde bulunulacaktır'' dedi.

Kaza oranlarının aşağı çekilmesi için her kurumun üzerine görevler düştüğünü vurgulayan Apaydın, ilgili birimlerin sosyal sorumluluk gereği görev alanlarına yönelik toplumsal trafik bilincinin oluşması için görev almaları gereğine işaret etti.

Yazılı ve görsel basına da bu konuda büyük görevler düştüğünü belirten Apaydın, dizi filmlerde, trafik kazalarında kaybedilen değerlerin senaristler tarafından uygun bir dille halka hatırlatılarak işlenmesinin de kazalara dikkat çekilmesi konusunda önemli rol oynayacağını kaydetti.

Gözden kaçırılan en büyük unsurun, Türkiye'de toplu taşıma araçlarından yeterince istifade edilmemesi olduğunun altını da çizen Fevzi Apaydın, ne şehir içinde ne de şehirlerarası yollarda toplu taşıma araçlarından yeterince faydalanıldığını, deniz araçları, uçak, tren gibi toplu taşım araçlarının kullanılması durumunda karayollarında bu sıklıkta kazaların yaşanmayacağını belirtti.

Yük ve yolcuların yüzde 95'inin devlet karayollarından taşındığına işaret eden Başkan Apaydın, ''Oysa ki Türkiye'nin üç tarafı denizlerle çevrilidir.

Deniz taşımacılığına önem verilmeli, hızlı tren projeleri tamamlanmalıdır. Bunlarla birlikte şoförler sürekli eğitimden geçirilmeli ve SRC belgelerine mutlaka kriter getirilerek, her önüne gelene verilmemelidir'' görüşünü dile getirdi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim