• BIST 9104.98
  • Altın 2325.019
  • Dolar 32.3529
  • Euro 34.9558
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 20 °C

200 milyon euroluk yeni yatırıma hazırlanıyor

200 milyon euroluk yeni yatırıma hazırlanıyor
Sağlık Lojistik büyümede hızlanıyor. İcra Kurulu Başkanı Zahit Sağlık, filo, depolama, intermodal taşımacılık gibi alanlarda önümüzdeki 5 yılda 200 milyon euroluk yatırım yapacaklarını açıkladı.

Sağlık Lojistik büyüme hedefleri doğrultusunda, araç yatırımı, stoklama çözümleri, depo ve antrepolarla, tedarik zincirindeki mikro dağıtım ve ıntermodal sistemlerle gelecek 5 yıl içinde, 200 milyon euroluk yatırım yapacak.

Sağlık Lojistik İcra Kurulu Başkanı Zahit Sağlık, Hadımköy’de 50 bin metrekarelik alanda faaliyet gösterdiklerini ayrıca, Asya yakasında ise Kurtköy bölgesinde hizmet vermeye devam ettiklerini söyledi. Geçen yıl yaptıkları yatırımlarla depolama kapasitesini yüzde 100 artırdıklarını ifade eden Sağlık, "Dört lokasyonda bulunan antrepo ve serbest depolarımızda toplam depolama kapasitemiz 150 bin metrekareye ulaştı. Yıl içinde yurt içi ve yurt dışına gerçekleştirdiğimiz 10 binin üzerinde seferimizle, 2016 yılındaki toplam taşıma hacmimiz de yaklaşık 300 milyon kilograma ulaştı" dedi.

Yurt dışı depolama kapasitesi 1.6 milyon m2

Sağlık, filolarında 550 araçla hizmet verdiklerini yeni yatırımlarla bu sayıların artacağını ifade etti. 2017 yılının ilk yarısına yönelik değerlendirmede bulunan Sağlık, "Her sektörde olduğu gibi döviz kurlarının olumsuz etkilerinden bahsetmek gerektiğini düşünüyorum. İthalatçının yaşadığı bu sorun, dolayısıyla bizlere de yansıyor. Bunun dışında yılın ilk altı ayı, Sağlık lojistik adına verimli ve hedefler doğrultusunda geçti. İkinci yarısında ise bu süreci aynı paralelde yürüteceğimizi düşünüyorum. Düzenli aralıklarla hazırladığımız raporlarımız da bunu destekleyen veriler sunuyor" şeklinde konuştu.

Yurt içinde dört lokasyonda akıllı depolama sistemleri ile 150 bin metrekarelik alanda hizmet sunduklarını anlatan Sağlık, yılsonunda bu hacmi, 250 bin metrekareye çıkarmak istediklerini vurguladı. Sağlık, belirlenen hedefl er doğrultusunda Denizli, İzmir, Şanlıurfa ve Sakarya’da acente, depolama ve dağıtım alanlarında yatırım yapmayı planladıklarını söyledi. Yurt dışında ise Nippon Express ile Franco Vago ve Alpis D.O.O. gibi firmalarla çözüm ortaklıkları yaptıklarını anlatan Sağlık, yurt dışına ilişkin toplam kapasite miktarının 1.6 milyon metrekare olduğunu bildirdi.

İhracatta pazar payının büyük kısmını otomotiv, tekstil ve gıda sektörlerinin oluşturduğunu anımsatan Sağlık, "Hizmet sunduğumuz birçok markanın toplamına baktığımızda, bizim için de aynı durum geçerli. Özellikle otomotiv sektöründen doğan talepler doğrultusunda, Orhanlı’da bulunan ve Dilovası Gümrüğüne bağlı olan antrepomuza 14 bin metrekare açık oto ihtisas alanı da ekleyerek geçtiğimiz Haziran ayından hizmete açtık" dedi.

Endüstri 4.0 ile ilgili süreçlerin hızlı bir şekilde ilerlediğini ifade eden Sağlık, "Biz de bu süreç içinde yer alıyoruz. Her yıl toplam bütçemizin belirlenen bir oranını Lojistik 4.0 yatırımına ayırıyoruz. Gerekli yazılım donanımlarından araç takip sistemlerine, barkodlama yöntemlerinden raporlama süreçlerine kadar her geçen gün gelişmeleri takip ederek bu alanda yakaladığımız istikrarı sürdürmeyi hedefliyoruz" şeklinde konuştu. Sağlık, ayrıca depolarında gerçekleştirilen faaliyetlerin her aşamasının müşteriler tarafından web sayfası üzerinde takip edilebileceğini anlattı.

Bürokrasi yüzde 30 iş kaybettiriyor

Lojistik sektörünün bürokratik süreçlerden en fazla etkilenen alanlardan birisi olduğuna değinen Sağlık, "Lojistik yönüyle baktığımızda bürokratik sorunlar, bizlerin yabancı lojistik markalarıyla rekabetini neredeyse imkansız hale getiriyor. Bu sorunların başında; dolaşım, vize, gümrük ve evrak bürokrasisi geliyor. Tüm bu zorluklara rağmen yurt dışı firmalarıyla rekabet etmeye çalışıyoruz. Bizlerin elinde olmayan vize, kotalar ve serbest dolaşımdaki gümrük kısıtlamaları kaldırıldığında, eminim ki yurt dışı lojistik firmalarından çok daha iyi konumlarda olacağız" diye konuştu.

Şu anda bürokratik olumsuzluklardan dolayı yüzde 30 civarında bir iş kaybı öngörüldüğünü ifade eden Sağlık, tamamen dijital sisteme geçilerek zaman kaybının ortadan kaldırılmasının raf maliyetlerine doğrudan yansıyacağını sözlerine ekledi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim