• BIST 8718.11
  • Altın 2245.336
  • Dolar 32.3297
  • Euro 35.1889
  • İstanbul 8 °C
  • Ankara 2 °C

'2018 Kapadokya'da Çin yılı olacak'

'2018 Kapadokya'da Çin yılı olacak'
Çin'de 2018'in "Türkiye Turizm Yılı" ilan edilmesi dolayısıyla Kapadokya bölgesinde Çinli turist yoğunluğu yaşanması bekleniyor.

Çin'de 2018'in "Türkiye Turizm Yılı" ilan edilmesi dolayısıyla Kapadokya bölgesinde Çinli turist yoğunluğu yaşanması bekleniyor.

Bölgedeki turistik tesislerde, Uzakdoğulu konukları en iyi şekilde ağırlayabilmek için hazırlık yapılıyor. Doğal kaya oluşumları, peribacaları, yer altı kentleri ve kayadan oyma tarihi manastırlarıyla geniş bir alan üzerindeki kültürel zenginliklerle her sene yüz binlerce turisti ağırlayan Kapadokya, bu yıl geçen yıllara kıyasla sayıca çok daha fazla Çinli turisti konuk etmeyi hedefliyor.

Göreme Turizm Geliştirme Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Durmaz, Çin'de "Türkiye Turizm Yılı" olmasından dolayı bu ülkeden Türkiye'ye gelecek turistlerin neredeyse tamamının Kapadokya'yı da ziyaret edeceğini belirtti.

Çinlilerin, tarih ve kültür turizmine önem verdiğini dile getiren Durmaz, turizmde yaşanacak hareketliliğin iki ülke arasındaki ilişkilere de olumlu yansıyacağına inandığını kaydetti.

Beklenilen yoğunlukla ilgili hazırlık çalışmaları yapıldığını söyleyen Durmaz, "Çinli turistler, İstanbul, Pamukkale ve Kapadokya'yı tercih ediyor. Bu yıl bölgemizde, büyük bir Çinli turist yoğunluğu bekliyoruz. Kapadokya'da Çin lokantaları açılıyor. Sıcak hava balonu, at ve deve turları ile ATV araç turlarında yaşanacak yoğunluk nedeniyle Çinlilere uygun aktiviteler konusunda organizasyonlar hazırlandı." dedi.

Durmaz, Kapadokya'da, 2018 yılının "Çin yılı" olarak bölge turizm tarihine geçecek bir sezon yaşayacağını öngördüklerini ifade ederek, şunları söyledi:

"Bu yıl büyük bir yoğunluk bekliyoruz. 2018 yılı, Kapadokya'da 'Çin yılı' olarak tarihe geçecek diyebiliriz. Çinliler, bölgenin güzelliklerini kuşbakışı izlemek için sıcak hava balon turuna katılmayı çok istiyor. Uzakdoğulu insanlar, kültür turizmini tercih ediyor, bölgemiz ise bunun için dünyada alternatifi olmayan en güzel bölge. Sektördeki kuruluşlar ve firmalar Çinlileri ağırlamaya hazır. Büyük bir ülke olan Çin'den, bize yıllarca sürecek turist akını olacaktır, bu da iki ülke arasında ilişkilerin artmasında yararlı olacaktır."

Kapadokya'da Çin lokantaları hizmete açıldı

Çinli turistlerin bölgeye yönelik seyahatlerinde, yemek konusunda sorun yaşamalarının önüne geçmek isteyen sektör temsilcileri, konukların damak tatlarına uygun hizmete ulaşmaları için yenilikçi adımlar da atıyor.

Göreme beldesinde açılan Çin lokantasının işletmecisi Bekir Coşkun, yıl boyu sürecek Çinli turist yoğunluğunu karşılamak için çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti.

Coşkun, "Çinli turist yoğunluğu olacağı için Çin lokantası açmaya karar verdik. Kapadokya'da Çinlilerin damak tadına hitap edecek şekilde hizmet sunmak için hazırlıklarımızı yapıyoruz. Çinli bir aşçı ve yardımcıları aracılığıyla hizmete başladık. İlk konuklarımızdan takdir almayı başardık." diye konuştu.

Kapadokya'daki bir otelin sorumlu müdürü Seda Süt ise bölgeye özgü kayadan oyma butik otellerde Çin'den alınan rezervasyon taleplerinde önemli artış gözlemlediklerini aktararak, konuklarına Türk misafirperverliğini en iyi şekilde göstermeye hazırlandıklarını söyledi.

Çinli turistlerin konaklama alışkanlıklarına uygun hazırlık yaptıklarını anlatan Süt, "Oteller, Türk kültürünü misafirlerimize anlatacak şekilde hazırlık yapıyor. Kapadokya, doğal güzellikleri ve kültürel zenginlikleri ile hazır. Uzakdoğu'daki misafirlerimiz toplu halde seyahat ettikleri için onlara grup hizmeti sunmaya çabalıyoruz. Rezervasyonlarımız olumlu yönde etkilendi. Çin'den çok sayıda grup rezervasyonları alıyoruz." ifadelerini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim