• BIST 9883.12
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 27 °C

'2023 hedefleri için yılda 10 milyar dolarlık enerji yatırımı gerekiyor'

'2023 hedefleri için yılda 10 milyar dolarlık enerji yatırımı gerekiyor'
KALDER Başkanı Hamdi Doğan, Türkiye’nin sürdürülebilirliği sağlamak için yenilenebilir enerji kaynaklarına yönelmesi ve 2023 yılı hedeflerine ulaşabilmek için 10 milyar dolarlık enerji yatırımı yapılması gerektiğini söyledi.

Bursagaz ve KALDER iş birliğinde Bursa’da gerçekleştirilen Sürdürülebilir Yaşam Konferansı’nda konuşan KALDER Başkanı Hamdi Doğan; hava, su ve toprak gibi sınırlı kaynakların dikkatli kullanılması, teknolojinin de bu yönde geliştirilmesi gerektiğine vurgu yaptı. Doğan, Türkiye’nin sürdürülebilirliği sağlamak için yenilenebilir enerji kaynaklarına yönelmesi ve 2023 yılı hedefl erine ulaşabilmek için 10 milyar dolarlık enerji yatırımı yapması gerektiğini söyledi. 

Bursa’nın ilk ‘Sürdürülebilir Yaşam Konferansı’ Bursagaz ve KALDER işbirliğinde Crown Plaza’da gerçekleştirildi. Bursagaz Genel Müdürü Ahmet Hakan Tola, KALDER Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Doğan, KALDER Bursa Şube Başkanı Erdal Elbay, EWE AG Kurumsal İş Geliştirme Direktörü Dr. Frederich Wilhelm Janssen’in de hazır bulunduğu konferansta günümüz ve gelecek sürdürülebilirlik yaklaşımları ele alındı. Sosyal Sorumlulukta Yeni Bakış Açısı, Kurumsal Vatandaşlık ve Sürdürülebilir Marka Olma başlığı altında düzenlenen oturumda da Coca Cola, Bilim İlaç gibi firmaların iyi uygulamaları aktarılırken, Türkiye Kurumsal Sosyal Sorumluluk Derneği Başkanı Serdar Dinler ile Sürdürülebilirlik Akademisi Yönetim Kurulu Üyesi Semra Sevinç konuyla ilgili bilgi verdi. 

Konferansın açılışında konuşan Bursagaz Genel Müdürü Ahmet Hakan Tola, sürdürülebilirliğin dünyanın gündem konularından biri olduğuna vurgu yaparak sadece çevresel değil, sosyal ve ekonomik alanda da daha iyi bir geleceğe hazırlanmak için sürdürülebilirliğin önemine vurgu yaptı. Tola, Bursagaz bünyesinde Sürdürülebilirlik Gelecek Yönetimi’nin ayrı bir strateji olarak değerlendirildiğine işaret etti. Ahmet Hakan Tola, enerji üretimi, insana yatırım, ekonomik değer oluşturma, toplumsal yatırımlar oluşturmanın sürdürülebilirlik stratejileri içinde yerini aldığını kaydetti. Bursagaz Sürdürülebilir Yaşam Platformu’nun kendi markasıyla eğitimler, çalıştaylar, bilgilendirme çalışmalarıyla bugün toplumsal hizmet veren bir çalışma grubu haline geldiğini ifade eden Tola; “Sadece kamu değil, özel girişimler ve bireyler de ‘nasıl bir gelecek bizi bekliyor’ endişesiyle önceden ufak ufak attıkları adımları büyütmeye başladılar” dedi. 

Doğan: Sürdürülebilirlik için her alanda denge gerekiyor 

KALDER Başkanı Hamdi Doğan, küresel riskler arasında ekonomik, jeopolitik, toplumsal, çevresel ve teknolojik risklerin bulunduğuna dikkat çekerek; “Tüm bunlar özünde insanın yaşamının kalitesini veya varlığını tehdit edici unsurlar taşıyor. İşte bunlara karşı önlem almak gerekiyor. Yaşamı sürdürebilmek en temel konulardan biri. KALDER olarak bizim de vizyonumuz toplumun yaşam kalitesini yükseltmek. Oysa yaşamı koruyabilmek bugün içinde bulunduğumuz ortamda çok önemli bir konu haline geliyor. Önlem almak zorundayız ve kötü gidişi durdurmak zorundayız. Suyu, enerjiyi çok daha dikkatli kullanırken, teknolojiyi de bu yönde kullanmamız gerekiyor” diye konuştu. Sürdürülebilirliği sağlamak için enerji niteliğinin de yenilenebilir enerji kaynaklarına yönelmesi gerektiğine işaret eden Doğan, 2023 yılında Türkiye’nin belirlediği hedefl ere ulaşabilmesi için yıllık 10 milyar dolarlık enerji yatırımı yapması gerektiğinin altını çizdi. Toplumların ilerlemesi için sürdürülebilirlik kavramının ele alınması gerektiğine dikkat çeken Hamdi Doğan, “2008 krizi etik değerlerin yeniden gözden geçirilmesine neden oldu. İşin sırrı dengede. Sürdürülebilirlik için her alanda denge kurulması gerekiyor. Doğal çevre, toplum ve ekonomi açısından sürdürülebilirlik dengelerini korumak zorundayız. Çalışmaların, ürünlerin ve hizmetlerin toplum sağlığını, güvenliğine ve çevre etkilerine özen gösterilmesi gerekiyor. mükemmel kuruluşlar böyle bir görev anlayışını üstlenmek zorundadır” değerlendirmesini yaptı. 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim