• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C

3 boyutlu sismik gemiyi sipariş ettik

3 boyutlu sismik gemiyi sipariş ettik
Enerji Bakanı Taner Yıldız 'Şu anda 3 boyutlu sismik gemiyi sipariş ettik. İhalesi yapıldı, 2014'te teslim alacağız. TPAO'nun da böyle bir gemi alma talebi var. Petrol bulursak sondaj gemisi de alırız' dedi.

Akdeniz'deki gazın Türkiye üzerinden taşınması planına karşı çıkan  Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız,  'Mavi Marmara yaşanmasaydı çok ortak proje olabilirdi. Ama bu gaz 9 canımızı taşıyabilecek durumda değil' dedi

Petrol Arama ve Üretim Konferansı için geldiği Antalya'da konuşan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Rumların İsrail ile birlikte Akdeniz'de yaptığı aramaları değerlendirdi.

Taner Yıldız, 'Piri Reis'ten üç boyutlu sismik yapmasını isterseniz yanlış yaparsınız. Şu anda 3 boyutlu sismik gemiyi sipariş ettik. İhalesi yapıldı, sipariş verildi. 2014'te teslim alacağız. TPAO'nun da böyle bir gemi alma talebi var. Petrol bulursak sondaj gemisi de alırız' dedi.

BU GAZ 9 CANI TAŞIMAZ

Taner Yıldız, İsrail ve Rumlar tarafından Akdeniz'de çıkarılacak doğalgazın Türkiye üzerinde Avrupa'ya taşınması planına da karşı çıktı. Yıldız, 'Şu anda yapılan bütün fizibiliteler Türkiye coğrafyasını gösteriyor. Mavi Marmara konusu bu hale gelmeseydi yürütülebilecek çok fazla ortak proje vardı. Ama bu doğalgaz 9 tane canımızın taşıyabilecek durumda değil. İsrail yaptıklarını geri almadan, özrünü ve şartları sağlamadan bu proje bu manada zarar gördü. İşin fizibilitesine bakınca bu kaçınılmaz bir şey. Türkiye dışında başka bir yöntemle bu işin yapılması çok zor. Bu konuda bir teklif gelirse, siyasi zemini sağlamlaştırmadan konuşulamaz' diye konuştu.

TEMİNATLAR ARTACAK

Taner Yıldız, iptal edilen elektrik dağıtım özelleştirmelerinin yeniden ihaleye çıkacağını belirterek, 'Bu süreçte çıkardığımız birtakım dersler var. İhale ile devir arasındaki sürenin bu kadar uzun kalması çok doğru bulmuyorum. Hukuken de Rekabet Kurulu süreci gibi tamamlanması gereken kısımlar var. Teminatlar da daha yüksek tutulabilir' diye konuştu.

Kuzey Irak-Türkiye arasında boru hattı Yıldız, Kuzey Irak'la ilgili petrol ve doğalgaz konusunda yeni düşünceleri olduğunu da belirtirken, 'Venezüella ve Kolombiya'da yapacağımız anlaşmalara rağmen niye yanı başımızdakini düşünmeyiz. Merkezi hükümet ile olan nezakete dikkat ederek hem özel hem yarı özel şirketler bunu yapabilir. Kuzey Irak'ta bu konuya kayıtsız kalmayız' diye konuştu. Yıldız, Irak'ta iki ülke arasına doğalgaz boru hattı kurulmasının da gündeme gelebileceğini aktardı. Yıldız, Libya'da var olan işleri geliştirmek ve yeni sahalar almak istediklerini aktarırken, ancak güvenlik nedeniyle biraz beklemek istediklerini söyledi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim