• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 26 °C

3. köprünün çevresi 3 yılda yeşillenecek

3. köprünün çevresi 3 yılda yeşillenecek
Karayolları Genel Müdürü Cahit Turhan, Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve bağlantı yollarının inşaasının ardından ağaçlandırma yapılacağını belirterek, "1.400 hektar alanda 3 yıl içinde ağaçlandırma yapılacak" dedi.

Karayolları Genel Müdürü Cahit Turhan, Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve bağlantı yollarının inşaasının ardından ağaçlandırma yapılacağını belirterek, "Proje için 492 hektar alan kullanıldı. Bu rakamın yaklaşık 3 katına karşılık gelen 1.400 hektar alanda 3 yıl içinde ağaçlandırma yapılacak" dedi.

Turhan, Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve bağlantı yollarının inşaasının ardından ağaçlandırma işini firmanın yapacağını, buna yönelik olarak firma, Karayolları ve Orman Genel müdürlükleri arasında protokol imzalandığını kaydetti. Proje için 492 hektar alanın kullanıldığını bildiren Turhan, protokol kapsamında bu rakamın yaklaşık 3 katına karşılık gelen 1.400 hektar alanda 3 yıl içinde ağaçlandırma yapılacağını ifade etti.  
 
Turhan, "Bazı yerler şu anda ağaç dikmeye hazır. Yaklaşık 500 hektarlık kesim bu vaziyette. Bu kış, ağaç dikim mevsiminde ağaçlandırmasını yapmayı planlıyoruz. Kalan bin hektarlık alanı 2014-2015 döneminde yerlerini hazırlayarak ağaçlandırmalarını yapacağız" diye konuştu.
 
Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün etrafındaki ağaçlandırılacak yerlere dikilecek ağaç sayısının belli olmadığına işaret eden Turhan, "Söz konusu bölgeye dikilecek uygun ağaç türleri, Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından belirlenecek ve bu ağaçlar bize verilecek. 'Buraya ardıç dikin, buraya kestane dikin, buraya çam dikin' diyecekler. Ağaçların türlerine göre dikim alanları da birbirinden farklı. Bu nedenle biz sayı üzerinde çok fazla durmadık. Bölgenin ağaçlandırılmasında tutmadığı zaman 'yenisini getir-dik' diye garanti protokolü imzaladık" diye konuştu.
 
Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün yapımı dolasıyla yaşanacak toprak hareketinin yüzde 60'a yakınının yapılacak yolda kullanılacağını, geriye kalan kısmın ise taşınacağı yerin ve miktarının Genel Müdürlüğün talebi üzerine Orman Genel Müdürlüğünün belirleyeceğini anlatan Turhan, köprünün yakınındaki maden ocaklarının rehabilite edilmesi için toprağın o alanda kullanılacağını, İstanbul'a yapılacak yeni havalimanı bölgesindeki maden ocaklarına herhangi bir toprak taşıma işinin söz konusu olmadığını kaydetti.
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim