• BIST 8871.74
  • Altın 2240.967
  • Dolar 32.3166
  • Euro 35.103
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 12 °C

6. Uluslararası İstanbul Akıllı Şebekeler ve Şehirler Kongre ve Fuarı nisanda başlıyor

6. Uluslararası İstanbul Akıllı Şebekeler ve Şehirler Kongre ve Fuarı nisanda başlıyor
Enerji sektörünün temsilci ve uzmanlarını bir araya getirecek 6. Uluslararası İstanbul Akıllı Şebekeler ve Şehirler Kongre ve Fuarı, 25-26 Nisan'da İstanbul Kongre Merkezi’nde yapılacak.

Uluslararası İstanbul Akıllı Şebekeler ve Şehirler Kongre ve Fuarı'nın (ICSG 2018) altıncısı, 25-26 Nisan'da İstanbul Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilecek.

Kongreden yapılan açıklamada, etkinliğin, Enerji ve Tabii Kaynaklar, Çevre ve Şehircilik, Bilim, Sanayi ve Teknoloji ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme bakanlıkları ve Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunun (EPDK) desteğiyle Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneği ve Türkiye Doğalgaz Dağıtıcıları Birliği Derneğinin stratejik partnerliğinde düzenleneceği belirtildi.

Kongrede 350’ye yakın global firmanın stant açmasının, ayrıca 50’yi aşkın ülkeden 10 binin üzerinde sektör temsilcisi, uzman ve akademisyenin katılımının beklendiği bildirildi.

Etkinlikte, İngiltere'nin ülke partneri olduğu, Ekonomi Bakanlığının desteğiyle aralarında İngiltere, ABD, Nijerya ve Hindistan’ın da bulunduğu 32 farklı ülkeden heyet ve üst düzey yetkililerin delegasyonlarda yer alacağı ifade edildi.

"Akıllı dönüşümün gerçekleşmesi elzem"

Açıklamada görüşlerine yer verilen EPDK Başkan Yardımcısı Mehmet Ertürk, sektörde akıllı dönüşümlerin önemine dikkati çekti.

20. yüzyılın son bölümünde özellikle haberleşme ve bilgisayar teknolojilerinde yaşanan gelişmelerin altyapı sistemlerini ve şebeke endüstrilerini etkilediğini belirten Ertürk, "Akıllı şebeke ve akıllı sistemler sayesinde iş ve işlemlerin uzaktan ve otomatik süreçlerle yönetilmesi mümkün hale geldi. Bu amaca hizmet etmek ve geleceğin sistemlerini birlikte akıllandırmak adına tüm paydaşları ICSG 2018’e katkı vermeye davet ediyorum." ifadelerini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim