• BIST 8871.74
  • Altın 2240.967
  • Dolar 32.3166
  • Euro 35.103
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 12 °C

79 milletten insanın tercihi Alanya

79 milletten insanın tercihi Alanya
Turizmin gözdesi Antalya'nın Alanya ilçesini 79 ülkeden 39 bin kişi, mülk almak için tercih etti.

Turizmin gözdesi Antalya'nın Alanya ilçesini 79 milletten 39 bin kişi, mülk almak için tercih etti.

Geçmişte daha çok Almanlar tarafından tercih edilmesi dolayısıyla "Küçük Almanya" diye anılan Antalya'nın Alanya ilçesi, aradan geçen yıllarda farklı milletlerden insanlar tarafından da ilgi görmeye başladı.

Alanya'da 79 milletten 39 bin kişi, mülk almak için ilçeyi tercih etti. Mülk sahibi olmak için Alanya'yı seçenler arasında ilk sırada 6 bin 461 konutla Ruslar, ikinci sırada 5 bin 850 konutla Norveçliler yer aldı. Bir zamanlar Alanya'ya "Küçük Almanya" dedirtecek kadar yüksek nüfusa sahip Almanlar ise 4 bin 893 konutla üçüncü sırada kaldı.

Alanya Kaymakamı Hasan Tanrıseven, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Alanya'da yabancıların mülk alımının devam ettiğini söyledi.

Özellikle Rusların Alanya'dan mülk alımının hız kesmediğine değinen Tanrıseven, "Son verilere göre 79 milletten 39 bin kişi konut almış durumda. Son 3 aylık verilere baktığımızda Rusların birinci sırada geldiğini görüyoruz. Birtakım olumsuzluklara rağmen Rusya Federasyonu vatandaşları, Alanya'ya yerleşmeye devam ediyor." dedi.

Alanya'ya sadece Avrupa değil, Orta Asya ve İran pazarlarından da talep olduğuna işaret eden Tanrıseven, Alanya'da farklı din, dil, kültür ve inanışların hoşgörü içinde bir arada yaşadığının altını çizdi. 

Konutta satışlar ve fiyatlar artacak

Alanya Rus Dili Konuşanlar Derneği Başkanı Anjelika Anzhela ise "Rusya halkı biliyor ki Türkiye güçlü ve sağlam bir ülke. Burada kendi memleketlerinde hissediyorlar. Ne kadar kötü şey olsa da kendileri hiç üzülmüyorlar ve düzeleceğini biliyorlar. Bence konutta satışlar artacak hatta fiyatlar da artacak. Konut almak isteyenler, şimdi alsın çünkü ileride çok daha değerli olacak. Türkiye çok değerli bir ülke." şeklinde konuştu.

"Türkiye'yi seviyorum"

Yaz tatillerini Alanya'da satın aldığı evde geçiren İran asıllı Hollanda vatandaşı Ahad Quraishi, buraya turist olarak geldiğini, çok sevdiği için de ev almaya karar verdiğini söyledi.

Quraishi, şöyle konuştu:

"Ailemle geldim. Hiçbir sorun yok. Rahatım. Başka ülkelere de gittim ancak bu kadar rahat etmedim. Buradaki insanlar bizleri ailesi gibi görüyor. Başlıca neden bu. Türkiye'yi seviyorum."

Afgan asıllı Hollanda vatandaşı Mahbooba Menapal ise 14 yıldır Hollanda'da yaşadığını ve 3 yıldır yaz aylarını Alanya'da satın aldığı evde geçirdiğini anlattı. Alanya'yı çok sevdiğini dile getiren Menapal, Türkiye ve Alanya'yı ikinci evi olarak gördüğünü söyledi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim