• BIST 9184.82
  • Altın 2969.817
  • Dolar 34.3784
  • Euro 36.8419
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

8. Uluslararası Doğalgaz Kongre ve Fuarı açıldı

8. Uluslararası Doğalgaz Kongre ve Fuarı açıldı
“Ortak Enerjimiz Ortak Geleceğimiz” başlığıyla gerçekleştirilen “8. Uluslararası Doğalgaz Kongre ve Fuarı” (INGAS 2019), Haliç Kongre Merkezi’nde açıldı.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “8. Uluslararası Doğal Gaz Kongre ve Fuarı”nın açılış konuşmasını yaptı.

Bilimsel çalışmalara göre, Türkiye’de kirli hava yüzünden hayatını kaybeden insan sayısının, trafik kazalarında yaşamını yitirenlerden fazla olduğunu vurgulayan İmamoğlu, “Bu büyük nüfusa, daha iyi yaşam koşulları yaratmak için çok büyük sorumluluğumuz var. İstanbul’un yeni yönetimi olarak da şehirde yaşayan herkesin katılımıyla, iklim eylem planları düzenlemekte kararlıyız. Küresel iklim değişikliğine neden olan endüstriyel uygulamalar yerine, sürdürülebilir enerji yatırımlarını arttırılması ve düşük karbon ekonomisinin sağlanması hususunda da çok kararlı hamleler yapacağız. Bu alanda hayata geçirilen projelerle İstanbul’u sadece ülkemizde değil, bulunduğumuz coğrafyada lider şehir yapma hedefini de mutlaka gözetiyoruz” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Haliç Kongre Merkezi’nde “Ortak Enerjimiz Ortak Geleceğimiz” başlığıyla gerçekleştirilen “8. Uluslararası Doğal Gaz Kongre ve Fuarı”nın (INGAS 2019) açılış konuşmasını yaptı.

fuar_4.jpgfuar_8.jpg

İstanbul’un tarihsel ve ekonomik önemine değinen İmamoğlu, “İstanbul, bu özellikleriyle küresel iş birliği buluşmalarına da kucak açmıştır. Bu potansiyeli geliştirmek, daha da iyi seviyelere ulaştırmak çok önemli bir hedefimiz olacaktır. İstanbul’a bunları katarken, elbette evrensel değerlerle dünyada söz edilen bir kent olmak istiyoruz. Bu kimliği ön planda tutarak, bu şehrin adil, yaratıcı, aynı zamanda yeşil bir kent olması hususunda vizyonumuzun içerisinde, enerji ve çevre konuları elbette çok, ama çok önemli olacaktır. Bu çerçevede, İstanbul’da düşük karbon salınımına geçiş için yeni teknolojilere çok önem vereceğiz. Bu konudaki çalışmalarımızı hızlıca başlattık. Geçen hafta Kopenhag’da C40 Zirvesi’nde de söylediğim gibi, başka bir dünya yok. Dünyadaki 7 milyar insanın tek bir yuvası, tek bir evi var. İklim kriziyle mücadelede ve bu kapsamda global işbirliği yaparak, çocuklarımızın geleceği için hep birlikte çalışmamız gerektiğinin çok önemli olduğunu altını çizmek isterim” dedi.

“KÜRESEL ISINMA DÜNYANIN SORUNU”

İstanbul’da 15 yıl öncesine kadar kış aylarında kar yağdığını, çatılardan 4-5 gün kalkmadığını hatırlatan İmamoğlu, “Şimdi kışları karsız geçirmekteyiz. Neredeyse hiç kar yağmamakta. Küresel ısınma, sadece İstanbul’un sorunu değil. Dünyanın her tarafı bu sıkıntıyı yaşamakta. Herkes bu konuda bir seferberlik başlatmakta. Bilimsel araştırmalar bize, 1 yılda trafikte hayatını kaybeden yurttaşlarımızdan daha çok, küresel ısınma kaynaklı yaşamını yitiren insanların olduğunu gösteriyor. Ayrıca giderek sıklaşan biçimde, beklenmedik zamanlarda birçok doğal afeti yaşamaktayız. Sel baskınları en fazla, kentin eski ve yoksul mahallelerinde yaşayan vatandaşlarımızı etkilemekte” diye konuştu.

“İKLİM EYLEM PLANLARI DÜZENLEMEKTE KARARLIYIZ”

İklim değişikliği yüzünden İstanbul ve çevresinde gıda üretim alanlarında da büyük tahribatların yaşandığını vurgulayan İmamoğlu, şunları söyledi:

“Bu anlamda, bilimsel çalışmalarla birlikte, Türkiye’de kirli hava yüzünden hayatını kaybeden insanların fazlalığı, bununla birlikte insanların daha çok tercih ettiği büyük metropollerde yaşamın insanı ne kadar etkilediğini ve bu anlamda nüfusun geleceğini düşünmenin, özellikle yerel yönetimlerin vazgeçilmez bir prensibi olması gerektiğinin de bilincindeyiz. Bu büyük nüfusa, daha iyi yaşam koşulları yaratmak için çok büyük sorumluluğumuz var. İstanbul’un yeni yönetimi olarak da şehirde yaşayan herkesin katılımıyla, iklim eylem planları düzenlemekte kararlıyız. Küresel iklim değişikliğine neden olan endüstriyel uygulamalar yerine, sürdürülebilir enerji yatırımlarını arttırılması ve düşük karbon ekonomisinin sağlanması hususunda da çok kararlı hamleler yapacağız. Bu alanda hayata geçirilen projelerle İstanbul’u sadece ülkemizde değil, bulunduğumuz coğrafyada lider şehir yapma hedefini de mutlaka gözetiyoruz.”

“İGDAŞ’A EMEĞİ GEÇEN HERKESE TEŞEKKÜR EDERİM”

İGDAŞ’ın çalışmalarının hedeflerinin gerçekleşmesinde çok önemli mihenk taşlarından birisi olduğuna dikkat çeken İmamoğlu, sözlerini “Hiç şüphesiz, doğalgazın çevreciliği, İstanbul’un temiz hava kalitesinin korunmasında olmazsa olmazlardan birisidir. 30 yılı aşkın bir süredir, kuruluşundan bugüne, bu güzel kuruma emek veren ve bu seviyeye gelmesini sağlayan, geçmişten bugüne içinde olan herkese yürekten teşekkür ediyorum. Dünya ve bizler için bu kadar önemli enerji kaynağını, İstanbul, Türkiye ve dünya ölçeğinde her yönüyle ele alarak, yarınlarımızın daha sağlıklı ve daha mutlu olması için çok önemli çalışmaları hayata geçireceğinize ve her birinizin bu sürece ciddi katkılar sunacağınıza olan inancımın da tam olduğunu sizlere duyurmak istiyorum. Slogan olan, ‘Ortak Enerjimiz Ortak Geleceğimiz’ aslında tam da bahsettiğim tüm ortak hedeflere uymaktadır” şeklinde noktaladı.

İmamoğlu, konuşmasının ardından kongre ve fuarın gerçeklemesinde emeği geçen, kurum ve kuruluşların yöneticilerine plaketlerini verdi.

İmamoğlu ve yöneticiler, açılış kurdelesini birlikte kesti.

fuar_9.jpg

fuar_3.jpgfuar_6.jpg

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim