• BIST 9902.07
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 24 °C

9 günlük bayram tatili turlarına yoğun ilgi

9 günlük bayram tatili turlarına yoğun ilgi
Kurban Bayramı tatilini 9 gün üzerinden hesaplayan turizm sektörü temsilcileri, tüketicilere cazip kampanyalar sunmaya başladı.

9 günlük bayram tatili turlarına yoğun ilgi

Kurban Bayramı tatilini 9 gün üzerinden hesaplayan turizm sektörü temsilcileri, tüketicilere cazip kampanyalar sunmaya başladı. Kampanyalara tüketicilerin ilgi göstermesi turizm sektörü temsilcilerinin yüzünü güldürdü.

Tur Operatörleri Platformu Sözcüsü Cem Polatoğlu,yaptığı açıklamada, yaşanan ekonomik sıkıntıların ardından 12 Eylülde yapılan referandumunda Ramazan Bayramı periyoduna denk gelmesi nedeniyle sektör temsilcilerinin umduklarını bulamadıklarını ifade etti.

Kurban Bayramı tatili için tüketicilere cazip yurtiçi ve yurtdışı tur paketlerinin hazırlandığını ve gelen taleplerin sektör temsilcilerinin yüzünü güldürdüğünü belirten Polatoğlu, ''Kurban Bayramı tatilinde TÜRSAB'a bağlı seyahat acentaları vasıtası ile yaklaşık 150 bin kişinin yurtdışı, 300 bin kişinin de yurtiçinde tatil yapacağını öngörüyoruz'' dedi.

Polatoğlu, 9 gün üzerinden hesapladıkları kurban bayramı tatilinde tüketiciler tarafından genellikle haftalık ''kültür turları''nın tercih edildiğini belirtti.

Yurtdışında Avrupa'da, İtalya Bella adı verilen 699 avro tutarındaki Roma-Floransa-Venedik turlarının ön plana çıktığını belirten Polatoğlu, Orta Avrupa'da ise 549 avro tutarındaki Budapeşte-Viyana-Prag turlarının rağbet gördüğünü vurguladı.

Polatoğlu, Uzakdoğu da ise paketi 1199 avrodan satılan Bangkok-Phuket-Singapur, 2099 avrodan satılan Kenya Safari-Zanzibar ile 1999 avrodan satılan Güney Afrika Johannesburg-SunCiry-Capetown turlarının gözde yurtdışı kültür turları arasında yer aldığını bildirdi.

Polatoğlu, 266 avro ile 1599 avro arasında değişen Mısır, Dubai, Tunus, Srilanka, Bali ve Maldivler'deki ''Sejour' olarak nitelendirilen deniz-kum-güneş ağırlıklı turlarda ise doluluk oranlarının yüzde 100'e yaklaştığını ifade etti.

YURTİÇİ TURLAR

Polatoğlu, yurtiçinde ise genelde 375 lira tutarındaki 5 gecelik Kapadokya, 535 liradan satılan 5 gecelik GAP, 498 liradan satılan Likya, 575 liradan sattıkları 4 gecelik Bolu-Ilgaz-Abana-Kastamonu-Amasra-Safranbolu turlarının rağbet gördüğünü, Kıbrıs otellerinde ise fiyatların ise 4 ve 6 gece için uçak dahil 450-1600 lira arasında değiştiğini sözlerine ekledi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim