• BIST 8789.53
  • Altın 2238.357
  • Dolar 32.3357
  • Euro 35.1109
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C

AB fonlarıyla 2,6 milyon kişinin çöp sorunu giderildi

AB fonlarıyla 2,6 milyon kişinin çöp sorunu giderildi
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşarı Öztürk, AB Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı (IPA) fonları kapsamında geçtiğimiz yıl Konya ve Çorum'da katı atık yönetimi projeleriyle 2 milyon 622 bin 869 kişinin çöp sorununun giderildiğini bildirdi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşarı Mustafa Öztürk, AB'nin aday ülkelere tahsis ettiği IPA fonlarının katkılarıyla Türkiye'de yürütülen çevre projelerine ilişkin bilgi verdi. 

Bu projelerin Çevre ve Şehircilik Bakanlığının sorumluluğunda olduğunu vurgulayan Öztürk, IPA-1 döneminde geçen yıl sonu itibarıyla 44 belediye ve çeşitli kurum ve kuruluşların faydalanıcısı olduğu katı atık ve su projelerinin yürütüldüğünü kaydetti.

IPA kapsamında geçen yıl toplam bütçesi 36 milyon 298 bin 316 avro olan Çorum Katı Atık Yönetimi ve Konya Katı Atık Yönetimi projelerinin hayata geçirildiğini belirten Öztürk, "IPA fonlarıyla geçen yıl yapılan katı atık yönetimine ilişkin çalışmalar sonucu 2 milyon 622 bin 869 kişinin çöp sorunu giderildi." diye konuştu.

"Üç katı atık yönetimi projesi için ihaleye çıkılacak"

Öztürk, bu yıl içerisinde ise Hakkari'de Hakkari Katı Atık Yönetimi Projesi, Şanlıurfa'da Viranşehir ve Ceylanpınar Katı Atık Yönetimi Projesi, Kastamonu'da KASBİM Katı Atık yönetimi projelerinin ihalesine çıkılacağını da bildirdi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşarı Öztürk, "İhalesine çıkılacak olan toplam 55 milyon avro tutarındaki üç katı atık yönetimi projemiz sayesinde toplam bir milyon 121 bin 39 vatandaşımıza hizmet sağlanmasını hedefliyoruz." ifadelerini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim