• BIST 9051.7
  • Altın 2297.823
  • Dolar 32.3149
  • Euro 35.0929
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

Abant yarıyıl tatilinde 56 bin kişiyi misafir etti

Abant yarıyıl tatilinde 56 bin kişiyi misafir etti
Doğal güzellikleriyle ünlü Abant Tabiat Parkı, 16 günlük yarıyıl tatilinde 56 bin 720 kişi tarafından ziyaret edildi.

Bolu kent merkezine yaklaşık 35 kilometre uzaklıkta bulunan ve doğal güzellikleriyle yerli ve yabancı tatilcilerin gözde mekanları arasında yer alan Abant, yarıyıl tatilinde de doğaseverlerin ilgi odağı oldu.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, Abant Tabiat Parkı, yarıyıl tatilinde günübirlik ve konaklama olmak üzere 56 bin 720 kişiyi ağırladı.

Temiz havası, ormanlarla kaplı yaylaları ve sıfırın altında derecelerde yüzeyi buz tutan gölüyle kış mevsiminin görsel olarak yaşandığı güzel yerlerden biri olan tabiat parkında, Ankara ve İstanbul gibi metropol kentleri arasında yer alması dolayısıyla da özellikle hafta sonları yoğunluk yaşandı.

Ziyaretçiler zaman zaman park alanlarında araçlarına yer bulamazken, piknik alanlarının da yoğunluk nedeniyle yetersiz kaldığı anlar oldu.

Abant'ı tercih edenler, bir yandan kartpostallık görüntüler eşliğinde göl çevresinde yürüyüş yapma, at ve faytonlarla tur atma imkanı bulurken, bazı tatilciler çöp poşeti, leğen ve kızaklarla kayarak tatillerinin keyfini çıkarttı.

Gölün donan yüzeyinde yürüyüş yaptılar

Karasal iklimin sert geçtiği bölgede, hava sıcaklığının sıfırın altında 16 dereceye kadar düşmesiyle parkta bulunan gölün yüzeyi de buz tuttu.

Buz tabakasının üzerine çıkarak yürüyüş yapan tatilciler ise Doğa Koruma ve Milli Parklar ile jandarma ekipleri tarafından uyarıldı. 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim