• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 19 °C

ABD, Super Cobra'larını resmen sattı

ABD, Super Cobra'larını resmen sattı
ABD yönetimi, 3 adet AH-1W ''Super Cobra'' taarruz helikopterinin Türkiye'ye satışı konusunda Kongre'ye resmi bildirimde bulundu. Satışın toplam maliyeti de açıklandı.

ABD, Super Cobra'ları resmen sattı

ABD yönetimi, 3 adet AH-1W ''Super Cobra'' taarruz helikopterinin Türkiye'ye satışı konusunda Kongre'ye resmi bildirimde bulundu. Satışın toplam maliyeti de açıklandı.

ABD Savunma Bakanlığının ilgili birimi Savunma Güvenlik İşbirliği Ajansı tarafından yapılan açıklamada, Kongre'ye sunulan bildirimin, helikopterlerin yanı sıra 7 adet T700-GE-401 motoru, bağlantılı teçhizat, yedek parça, eğitim ve lojistik desteğin satışını da içerdiği belirtildi.  

Türkiye'nin talep ettiği helikopterlerin ABD deniz piyadelerinin envanterinden satılacağı ve satışın toplam 111 milyon dolar civarında bir miktara mal olacağı ifade edilen açıklamada, Türkiye'nin bölgede barış ve istikrarın sağlanmasında ABD'nin ortağı olduğuna işaret edildi.

Açıklamada, ''NATO müttefikimize, bölgede kabul edilebilir bir askeri dengeye katkı sağlayacak şekilde, güçlü ve hazır bir kendini savunma kapasitesini geliştirme ve muhafaza etmesine yardımcı olmak, ABD'nin çıkarları açısından önem taşımaktadır'' ifadesi kullanıldı.

''Teklif edilen satışın, Türkiye'nin kendini savunma kapasitesi ve modernizasyonunun yanı sıra ABD ve diğer NATO üyeleriyle birlikte faaliyet gösterme yeteneğini ve bölgesel güvenliği güçlendireceği'' belirtilen açıklamada, bu helikopterlerin satış teklifinin bölgedeki temel askeri dengede veya ABD'nin Kıbrıs'ta müzakere edilmiş bir çözümü destekleme çabalarında bir değişiklik yaratmayacağı ifade edildi

Açıklamada, olası satışa yönelik bu bildirimin yasa gereği yapıldığı ve bunun satışın tamamlandığı anlamına gelmediği kaydedildi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim