• BIST 9067.58
  • Altın 2324.279
  • Dolar 32.3615
  • Euro 34.9588
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 16 °C

'ABD'nin petrol projelerinin yüzde 70'i risk altında'

'ABD'nin petrol projelerinin yüzde 70'i risk altında'
Merkezi İskoçya'da bulunan araştırma ve danışmanlık şirketi Wood Mackenzie tarafından hazırlanan rapora göre, ABD'deki petrol projelerinin yüzde 70'inin iptal edilme riski bulunuyor.

Merkezi İskoçya'da bulunan araştırma ve danışmanlık şirketi Wood Mackenzie tarafından hazırlanan rapora göre, petrol fiyatlarının düşüklüğü ve yatırım eksikliği nedeniyle ABD'deki petrol projelerinin yüzde 70'inin iptal edilme riski bulunuyor.

Rapora göre, ABD'de nihai yatırım kararı alınmamış petrol üretimi projelerinin ticari olarak hayata geçirebilmesi için küresel piyasalarda ham petrol fiyatlarının varil başına 60 dolar veya üzerinde olması gerekiyor.

Fiyatların şu anki 50 dolar seviyesinin altında seyretmesi halinde gelecek 10 yıl içinde küresel petrol piyasasında arz sıkıntısı çekilebileceğinin belirtildiği raporda, "Petrol fiyatlarının düşüklüğü ve yatırım eksikliği nedeniyle ABD'deki petrol projelerinin yüzde 70'inin iptal edilme veya ertelenme riski bulunuyor." ifadesi kullanıldı.

ABD'de risk altındaki projelerin çoğu üretim maliyeti yüksek olan kaya petrolüne ilişkin projeler.

Son 2 yıldır devam eden düşük petrol fiyatları nedeniyle üretim maliyetlerinin dünya genelinde varil başına ortalama 19 dolara gerilediğine işaret edilen raporda, bu miktarın yeterli olmadığının altı çizildi.

Raporda, kaya petrolü projelerinin yanı sıra derin denizlerdeki yüksek üretim kapasitesi olan yatırımların da düşük fiyatlardan ciddi şekilde etkileneceği uyarısında bulunuldu.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim