• BIST 9909.39
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 28 °C

Abdullah Gül, Mersin Limanı'nı ziyaret etti

Abdullah Gül, Mersin Limanı'nı ziyaret etti
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, özelleştirildikten sonra Mersin Uluslararası Liman İşletmeciliği A.Ş tarafından işletilen Mersin Limanı'nı ziyaret ederek, yetkililerden bilgi aldı.

Cumhurbaşkanı Gül, Mersin Limanı'nı ziyaret etti

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, özelleştirildikten sonra Mersin Uluslararası Liman İşletmeciliği A.Ş tarafından işletilen Mersin Limanı'nı ziyaret ederek, yetkililerden bilgi aldı.

Liman sahasına giren Gül, konteynerlerin yüklenişini izleyerek, kapasitesi hakkında MIP Genel Müdür Yardımcısı Kürşat Tezkan'dan bilgi aldı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Çanakkale Savaşı'nın kahramanlarından olan ve Mersin'in Tarsus İlçesi'nde müzeye dönüştürülen Nusrat Mayın Gemisi'ni de gezdi. Gül, Çanakkale Deniz Savaşları sırasında destan yazan ve Çanakkale Zafer Parkı'nda müzeye dönüştürülen Nusrat Mayın Gemisi'nin bulunduğu alanda Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, MHP Grup Başkan Vekili Mehmet Şandır, Ak Parti Mersin Milletvekili Kürşad Tüzmen, Ali Er, TBMM İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Mersin Milletvekili Zafer Üskül, CHP Mersin Milletvekili Ali Oksal, MHP Mersin Milletvekili Akif Akkuş, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral İsmail Taylan, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Macit Özcan, Tarsus Kaymakamı Orhan Şefik Güldibi, Tarsus Belediye Başkanı MHP'li Burhanettin Kocamaz tarafından karşılandı.

Tarsus Belediyesi tarafından müzeye dönüştürülen gemiyi gezerek yetkililerden bilgi alan Gül, gazetecilerin 'Tarihe yön veren gemiyi gezdiniz, ne hissettiniz?' şeklindeki soruya, 'Burada olduğunu bilmiyordum. İçeride hikayesini öğrenince, burada olmasına bir anlam veremedim. Ama, belediye başkanıma tebriklerimi ilettim. Tebrike şayan bir olay' diye yanıtladı.

NUSRAT MAYIN GEMİSİ

Osmanlı Donanması'nda 1913'te göreve başlayan Alman yapımı mayın gemisi, 7-8 Mart 1915'te Karanlık Liman'a döktüğü sahile paralel 26 mayınla, 18 Mart 1915 Deniz Zaferi'nin kazanılmasında büyük rol oynadı. Döşediği mayınlarla birçok savaş gemisinin batmasına neden oldu. 1937'de dalgıç gemisi oldu. 1939'da tekrar 'Nusrat' ismini aldı. 1962'de Kalkavan ve Kaptanoğlu'na satıldı. 1962-66 yıllarında büyük bir tadilat ile kargo gemisi oldu ve 'Kaptan Nusrat' adını aldı. 1979'da A. Tombul ve 1980'de Mustafa Okan Kardeşler Kollektif Şirketi'ne satıldı. 1990'da Mersin Limanı'ndan çıkarken battı. 1999'da çıkarıldı ve yüzdürüldü. Mersin Limanı'nda çürümeye ve jilet olmaya terkedilmişken Tarsus Belediyesi tarafından sahip çıkıldı. 2004'te bu gemi tekrar aslına uygun hale döndürülüp Tarsus'ta bir parkta 'Nusrat' olarak ziyarete açıldı. Ancak geminin orijinal parçalarından sadece kaburga kısmı kaldı.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim