• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C

Acentelere "Korsan Taksici" suçlaması

Acentelere "Korsan Taksici" suçlaması
İMEAK Deniz Ticaret Odası Meclis toplantısında konuşan Kenan Türkantos, Gemi acentelerinin sürekli sektörün günah keçisi ilan edildiği ve çeşitli lakaplarla anıldığını belirterek “Artık Korsan Taksicilikte bunlardan biri oldu” dedi.

 

Gemi acentelerine “Korsan Taksici” suçlaması

İMEAK Deniz Ticaret Odası Meclis toplantısında konuşan Vapur Donatanları ve Acenteleri Derneği Başkan Yardımcısı Kenan Türkantos, Gemi acentelerinin sürekli sektörün günah keçisi ilan edildiği ve çeşitli lakaplarla anıldığını belirterek “Artık Korsan Taksicilikte bunlardan biri oldu” dedi.

Gemi Acentelerinin sorunlarının çözümünde bir türlü ilerleme olmadığını anlatan İMEAK Deniz Ticaret Odası Meclis üyesi ve Vapur Donatanları ve Acenteleri Derneği Başkan Yardımcısı Kenan Türkantos, “Polisin kendilerine korsan taksici muamelesi yaptığını bu yüzden iş yapamaz duruma geldiklerini bununla da kalmayıp taşıdıkları yabancı personelin akıbeti hakkında da sorumlu olurken, uygulama yüzünden bunun da takibini yapamadıklarını” belirtti.

Otuz yıldır acente işi yaptığını ancak son bir kaç yılda, bu işi yapamaz duruma geldiklerini söyleyen Kenan Türkantos,  “Adeta Anamızdan emdiğimiz süt burnumuzdan geldi” dedi.

Acenteliğini yaptıkları gemilerdeki personelin, şirket araçları ile havalimanlarına transferleri esnasında, kolluk güçleri tarafından “Korsan Taksicilik” yapma suçlaması ile arabalarının parklara çekildiğini söyleyen Kenan Türkantos, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı’nın ise konu ile ilgili, “Şirketlerin Yolcu Taşımasıyla İlgili İzin Alacaksınız” demesini anlamakta zorluk çektiklerini kaydetti.

Yapılan yönetmeliklerin yanlış uygulandığını dile getiren Vapur Donatanları ve Acenteleri Derneği Başkan Yardımcısı Kenan Türkantos sözlerini şöyle sürdürdü;

“Vapur Donatanları ve Acenteleri Derneği olarak Uluslararası Gemi Brokerleri ve Gemi Acenteleri Federasyonu’na (FONASBA) üyeyiz. Buradan gelen bir yazıda, Gemilerden inen personelin dikkatli ve bir şekilde transferlerinin yapılması ve insan kaçakçılığı yapan illegal örgütlere karşı daha duyarlı olunması isteniyor. Gemiden inen gemi adamını biz limana kadar girerek gemiden alıyoruz. Daha sonra gideceği ülkeye göndermek için havalimanına doğru yol alıyoruz. Yolda polis bizi durduruyor. “Belediyeden İzniniz Yok. Korsan Taksicilik Yapıyorsunuz” diye arabamızı 60 günlüğüne parka çekip, en az 2 bin TL ceza yazıyor. Gemi personelini havalimanına götürüp yurtdışına çıkışını yapacağız diye taahhüt vermiş olmamıza rağmen, polisin bu tavrından dolayı kontrol edemiyoruz. Anamızdan emdiğimiz süt burnumuzdan geliyor” dedi.

www.ulasimonline.com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim