• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C

ADASO, Enerji İhtisas Bölgesini inceledi

ADASO, Enerji İhtisas Bölgesini inceledi
Adana Sanayi Odası (ADASO) Başkanı Sadi Sürenkök, Ceyhan Enerji İhtisas Endüstri Bölgesi alanında kamulaştırma çalışmalarında son aşamaya gelindiğini dile getirdi.

ADASO, Enerji İhtisas Bölgesini inceledi

Adana Sanayi Odası (ADASO) Başkanı Sadi Sürenkök, Ceyhan Enerji İhtisas Endüstri Bölgesi alanında kamulaştırma çalışmalarında son aşamaya gelindiğini, imar planı çalışmalarının sürdürüldüğünü bildirdi.

Sürenkök, yönetim kurulu üyeleri Kamerhan Dıblan ve Zeki Bengül, ADASO Genel Sekreteri ve İşletme Müdür Vekili Gazi Yılmaz ile birlikte, Ceyhan Ticaret Odası Başkanı Ali Duru ve Kurtpınarı Belediye Başkanı Mehmet Göregen’i ziyaret etti, daha sonra Enerji İhtisas Endüstri Bölgesi alanında incelemelerde bulundu.

Ceyhan Enerji İhtisas Endüstri Bölgesi ile ilgili çalışmaları değerlendiren ADASO Başkanı Sürenkök, bölge dinamikleri ile ortak hareket etmeyi amaçladıklarını belirterek, "Gelecekte yatırımcıların ve yöre halkının sıkıntı yaşamaması için uygun ortamın hazırlanması için çaba göstereceğiz" dedi.

Ceyhan Enerji İhtisas Endüstri Bölgesi’nin, Kurtpınar ve Sarımazı mevkiinde 13 milyon 471 bin 964 metrekarelik alanı kapsadığını vurgulayan ADASO Başkanı Sadi Sürenkök, proje kapsamında rafineri, petrokimya tesisleri, termik santraller, petrol ve doğalgaza ilişkin depolama tesisleri, LNG terminallerinin yanında liman ve tersanelerin yer aldığını bildirdi.

Bakü-Ceyhan-Tiflis Petrol Boru Hattı‘nın faaliyete girmesiyle Akdeniz Bölgesi‘nin enerji konusunda ‘cazibe merkezi‘ olarak öne çıktığını belirten Sürenkök, Ceyhan Enerji İhtisas Enerji Bölgesi Projesi‘nin bölge açısından çok büyük ve önemli bir yatırım olduğunu söyledi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim