• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C

Ahmet Arslan: Türkiye, dünya denizciliğindeki yerini sağlamlaştırdı

Ahmet Arslan: Türkiye, dünya denizciliğindeki yerini sağlamlaştırdı
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ve TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun katıldığı TOBB Deniz Ticaret Odaları Konsey Toplantısı, Ankara'da bulunan TOBB binasında gerçekleşiyor.

Türkiye Odalar Borsalar Birliği (TOBB) Deniz Ticaret Odaları Konsey Toplantısı, Ankara'da TOBB binasında gerçekleştiriyor.

Toplantıya, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ve TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu başta olmak üzere, UDHB Müsteşar Yardımcısı Ahmet Selçuk Sert, Deniz Ticareti Genel Müdürü Durmuş Ünüvar, TOBB Başkan Yardımcısı Halim Mete ile birlikte bakanlık, sektör temsilcileri katıldı.

Toplantıda konuşan, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu; Türkiye'de gemi ve yat ihracatının bu yıl yüzde 60 arttığını belirtti.

Deniz turizmini geliştirmek için çalışacaklarını dile getiren Hisarcıklıoğlu; 'Kruvaziyer turizminde de Türkiye'yi hak ettiği yere taşıyacağız' dedi.

'Türkiye, dünya denizciliğindeki yerini sağlamlaştırdı'

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ise Türkiye'nin son 15 yılda dünya denizciliğindeki yerini sağlamlaştırdığını vurgulayarak; 'Son 15 yılda, yat üretiminde dünyada önemli bir yere gelmiş, tersaneciliğini tüm dünyaya yaymış, AB standartlarını yakalamış, denizcilikte lider konuma gelmiş bir Türkiye'den bahsediyoruz' dedi.

Türkiye'nin denizci bir başbakana sahip olmasının avantaj olduğunu dile getiren Arslan, denizciliğin her alanında geliştiğimizi söyledi. 

'Tersane sayımız 37'den 79'a çıktı'

15 yılda gemi inşa sektöründe yatırım miktarının 2.8 milyar dolar olduğunu belirten Aslan; 'Tersane sayımız 37’den 79’a çıktı. Özellikle 2008’den beri dünyanın bu sektörde yaşadığı kriz düşünülünce bu artış önemli. Gemi geri dönüşüm tesisi 23’ü buldu. Çevreci bir şekilde dünyanın öngördüğü bütün standartlara sahibiz.” şeklinde konuştu.

tobb_k.jpgtobb2-005.jpgtobb3-004.jpg

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim