• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 20 °C

Akaryakıçılara 32 ilde denetim yapıldı

Akaryakıçılara 32 ilde denetim yapıldı
32 ilde, depolama tesisleri, gemi ve uçaklara yakıt temin eden ihrakiye tesisleri ve rafinerilerin depolarında toplam bin 255 tankta, 41 ekip tarafından denetimler yapıldı.

Kaçakçılıkla Mücadele Eylem Planı çerçevesinde, Türkiye çapında dolaşıma giren akaryakıtın, hem ülkeye yasal yollardan girip girmediği, hem de teknik düzenlemelere uygun olup olmadığını denetlemek üzere, ilgili tüm kurumların katılımı ile geçen hafta kapsamlı ulusal marker denetim programı gerçekleştirildi.

-32 ilde denetim-

32 ilde, depolama tesisleri, gemi ve uçaklara yakıt temin eden ihrakiye tesisleri ve rafinerilerin depolarında toplam bin 255 tankta, 41 ekip tarafından denetimler yapıldı.

Denetimlere, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) denetçilerinin yanında, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Emniyet, Jandarma Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Dairesi, Sahil Güvenlik, Gelir İdaresi Başkanlığı, Vergi Denetim Kurulu ekipleri katıldı.

-EPDK Başkanı Köktaş-

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Hasan Köktaş, konuyu değerlendirirken, denetimlerde ulusal marker testlerinin yanında, ürünlerin teknik düzenlemelere uygun olup olmadığını anlamak için, numunelerin alındığını bildirdi. Köktaş sonuçlara göre, idari ve adli yaptırımların yapılacağını da kaydetti.

-Denetimler, kesintisiz sürecek-

Köktaş, dışsal etkilerle akaryakıt fiyatlarının yükselmesinden dolayı sektörde bir takım fırsatçıların doğmasına, bundan sektörün zarar görmesine ve yasa dışı yolların artmasına izin vermemek için, tüm kurumların gereken hassasiyeti gösterdiğini belirtti.

Kurumlar arasında tam bir koordinasyon içinde çalıştıklarını ifade eden Köktaş, Akaryakıt Kaçakçılığı ile Mücadele Eylem Planı kapsamında, herkesin sorumluluklarının belli olduğunu ve müşterek denetimlere ağırlık verdiklerini kaydetti.

EPDK Başkanı Köktaş, geçen hafta gerçekleştirilen denetimlerde, ulusal marker testlerinin yanında, ürünlerin teknik düzenlemelere uygun olup olmadığını anlamak için numuneler alındığını ve bu numunelerin TÜBİTAK ODTÜ, Malatya İnönü ve Karadeniz Teknik Üniversiteleri'ndeki laboratuvarlara yollandığını söyledi.

Köktaş, sonuçlara göre idari ve adli yaptırımların yapılacağını, denetimlerin bundan sonra da kesintisiz bir şekilde süreceğini de sözlerine ekledi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim