• BIST 8715.56
  • Altın 2240.804
  • Dolar 32.337
  • Euro 35.1052
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 6 °C

Akbil ile taksi dönemi başlıyor

Akbil ile taksi dönemi başlıyor
İstanbul Büyük Şehir Belediyesi, (İBB) 'Akıllı Şehir' kapsamında yeni bir uygulamayı hayata geçiriyor. İTAKSİ adı verilen düzenleme ile artık İstanbulkart ile taksi ücreti ödenebilecek.

​İstanbul Büyükşehir Belediyesi toplu ulaşım ağını genişletme çalışmalarından sonra, özel ulaşımda da yeni bir hizmeti hayata geçiriyor.

Akıllı Ulaşım Sistemleri'nin bir parçası olan İTAKSİ zamandan ve yakıttan tasarruf, üst düzeyde güvenlik, hizmet kalitesi, otomatik ödeme sistemleri ile büyük kolaylık getirmeyi hedefliyor.

İTAKSİ kapsamında yapılacak olan uygulamaların Türk mühendisleri tarafından geliştirilen yerli yazılım ile hayata geçirilmesi planlanıyor.

YENİ SİSTEMDE NELER OLACAK?

Toplu Ulaşım Denetim ve Yönetim Merkezi ile tüm toplu ulaşım araçları merkezi kontrol ile izlenecek. Taksilerin yönlendirilebilmesi, koordine edilmesi; sürücü ve yolcu güvenliği sağlanacak. Müşteriyle sürücü en hızlı ve ekonomik rota ile buluşturulacak.

Dinamik planlama yapmaya olanak sağlayan ve anlık ulaşım taleplerine cevap verebilecek bu sistem, yerli bir yazılımın dünya pazarında yer edebilecek bir marka değerine ulaşma imkanını sağlayacak.

Sistemin özellikleri ise şu şekilde sıralanabilir:

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yetkilendirilmiş ve sisteme kaydedilmiş araçlar için, akıllı telefonlar üzerinden yolcular sorgulama ve çağrı yapabilecek
Sorgulara ve çağrılara hızlı ve etkin bir şekilde cevap verilebilmesi için, kullanıcıya, kendi tercihlerine göre en uygun güzergah alternatifleri sunulacakGüncel hayatın bir parçası olan kredi kartı ve diğer akıllı ödeme sistemleri (İstanbulkart, mobil ödeme vb.) entegrasyonu ile ulaşım sektörüne nakit dışında da alternatif ödeme yöntemleri kazandırılacak.

Araç takip hizmetlerini kullanan sisteme kayıtlı araçların uzaktan izlenebilecek ve bunlardan çağrı kapsamında olanlar yolcuya yönlendirilecek

Hangi araçta hangi şoförün çalıştığının takibi ve şoför hizmet kalitesinin sürekliliği sağlanacak
Sürücüleri ve araçları kayıt altında tutarak müşteri güveni ve emniyeti arttırılacak. Trafikte boş dolaşan taksi sayısının azaltılması ile gereksiz trafik yoğunluğu engellenecek. Araç çalıştığında cihaz otomatik olarak çalışacak ve araç çalıştığı müddetçe cihaz da çalışabilecek. Aracın çağrı kabul etmesi için, sürücünün sisteme giriş yapması gerekli. 

Sürücü kimliği doğrulaması veritabanı üzerinden yapılacak. Veritabanı zamanında cevap vermez ise, Taksi Yönetim Portalı veritabanındaki bilgiler ile doğrulama yapılacak

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim