• BIST 8889.43
  • Altın 2240.943
  • Dolar 32.3403
  • Euro 35.1219
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 13 °C

Akkuyu NGS'nin içinde bulunduğu Çevre Düzeni Planı kabul edildi

Akkuyu NGS'nin içinde bulunduğu Çevre Düzeni Planı kabul edildi
Mersin'de Büyükşehir Belediye Meclisi ekim ayı ilk toplantısında Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nin (NGS) de içinde yer aldığı Çevre Düzeni Planı oy çokluğuyla kabul edildi.

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi ekim ayı ilk toplantısında Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nin de içinde yer aldığı 1/100.000 ölçekli Çevre Düzeni Planı oy çokluğuyla kabul edildi.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz başkanlığında Kongre ve Sergi Sarayında gerçekleştirilen ekim ayı meclis toplantısında gündeme ilişkin maddeler görüşüldü.

Toplantı devam ederken, planda, Gülnar ilçesine bağlı Büyükeceli Mahallesi'ndeki Akkuyu bölgesinin yeşil alan olarak kalmasını isteyen Mersin Çevre ve Doğa Derneği üyeleri salona girmek istedi. Güvenlik görevlilerinin izin vermemesi üzerine CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı'nın girişimiyle üyeler, salona girdi.

Toplantıda, 19 maddelik meclis gündeminin son maddesi olan ve içerisinde Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nin de yer aldığı 1/100.000 ölçekli Çevre Düzeni Planı görüşmelerinde tartışma çıktı.

CHP ve HDP grubundan söz alan meclis üyeleri, planda santrale yer verilmemesini isterken, AK Parti ve MHP grubu planın bu haliyle kabul edeceklerini belirtti.

Planın oylamasına geçilmeden aralarında CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı'nın da olduğu Mersin Çevre ve Doğa Derneği üyeleri slogan attı.

Bunun üzerine Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, uyarıda bulundu. Bu sırada milletvekili Atıcı ve Başkan Kocamaz arasında kısa süreli tartışma çıktı.

Atıcı'nın tepkisine devam etmesi üzerine Kocamaz, "Bu yasalar çıkarken engel olabiliyorsanız mecliste olacaktınız. Kendi üzerinizdeki topu başkasının üzerine atmayın. Sizin burada konuşma, meclisin düzenini bozma hakkınız yok. Orada sessiz kalacaksınız hiçbir etkiniz olmayacak. Ondan sonra gelip burada meclis üyelerini baskı altına alıp onları kullanmak isteyeceksiniz." dedi.

Atıcı da "nükleer santrale 'evet' mi diyorsunuz onu anlamak istiyorum. Söz vermiştiniz sözünüzü mü tutmuyorsunuz?" diye konuştu.

Bunun üzerine Kocamaz, "Sayın milletvekili siz yalan söyleyebilirsiniz ama bana kimse yalan söyletemez. Ben orada ne söylemişsem sözümün arkasındayım." cevabını verdi.

Tartışmanın sona ermesiyle plan oy çokluğuyla kabul edilirken, Mersin Çevre ve Doğa Derneği üyeleri düdük çalarak tepki gösterince güvenlik görevlileri tarafından toplantının yapıldığı salondan çıkarıldı.

Dışarıda da slogan atan üyelerden bir tanesi de üzerindeki kıyafetleri çıkardı. Üyeler Kocamaz çıkarken de protesto ettikten sonra dağıldı.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim