• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C

AKP'li Yemişçi, Miami fuarını değerlendirdi

AKP'li Yemişçi, Miami fuarını değerlendirdi
AKP İzmir Milletvekili Tuğrul Yemişçi, İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş ile birlikte 14-17 Mart`ta yapılan Miami`deki Seatrade Kruvaziyer Taşımacılığı Kongre ve Fuarı`na katıldı.

AKP'li Yemişçi, Miami fuarını değerlendirdi

İzmir Ticaret Odası (İZTO) Başkanı Ekrem Demirtaş ile birlikte 14-17 Mart`ta yapılan Miami`deki Seatrade Kruvaziyer Taşımacılığı Kongre ve Fuarı`na katılan AKP İzmir Milletvekili Tuğrul Yemişçi, Akdeniz`deki karışıklıktan Türkiye`nin faydalanabileceğini ve eğer İzmir Limanı`nda koşullar uygun hale getirilebilirse İzmir`in en az EXPO`da kazanacağı kadar para kazanabileceğini belirtti.

AKP İzmir İl Başkanlığı`nda düzenlediği basın toplantısı ile 14- 17 Mart tarihlerinde yapılan Seatrade Kruvaziyer Taşımacılığı Kongre ve Fuarı`nın değerlendirmesini yapan AKP İzmir Milletvekili Tuğrul Yemişçi, İzmir`in EXPO 2020 hayali olduğunu ve ekonomisini düzeltip turizmden büyük paralar kazanabileceğini belirterek şunları söyledi:

"İzmir turizmden büyük paralar kazanacak bu bir gerçek ancak başka bir şey var. İzmir için turizm, fuarlar ve kongreler kenti diyoruz. Bu durum İzmir`in adında kalan ama içi doldurulamayan bir gayret, bu gayrete yardım etmek lazım. Miami`de ilk ağızdan eksiklikleri ve şikâyetleri dinledik. Dünyanın en büyük turist firmalarının (kruvaziyer turizmi firmaları) CEO`ları geldiler. Akdeniz`de karışık bir durum var ve bunu fırsata çevirmek lazım. Türkiye bu karışıklıktan yararlanabilir ancak şartları var. Yani oralar karıştı, biz Türkiye`ye gelelim diye bayılan yok. Burada yerel yönetimlerin, siyasetin, sivil toplum kuruluşlarının üzerine düşen görevler var. Üzüldüğüm nokta var İzmir`de, çok dağınık bir durum var. Ensaf odamız, belediyemiz, vilayetimiz, ticaret odamız, gümrük idaremiz bakıyorsunuz çok başı dağınık bir durum var. Aslında bu kadar zor bir şey değil, İzmirli`nin burada görevini yerine getirmesi lazım, baktığınız zaman herkes kendi çalıp kendi oynuyor. İzmirli bir vekil olarak İzmir`deki halkımızın bu turistten para kazanacak insanların vekili olarak bunu ifade ediyorum."

"İSTEKLER YERİNE GETİRİLİRSE ÇOK FAZLA TURİST ÇEKEBİLİRİZ"

Yemişçi, turist firmaların CEO`larının İzmir Limanı`na aynı anda 5-6 gemi yanaşabilmesi, limana gölgelik yapılması, gümrükte kolaylık sağlanması ve tariflerde kalıcılık istediklerini belirterek, `Bunlar, çok küçük istekler eğer bunları sağlarsak çok fazla turist çekebilme imkanımız var` dedi. Yemişçi, Kıyı Emniyet Genel Müdürlüğü`nün tarifelere zam yaptığını belirterek bu durumda işletmelerin karlarının azalacağını söyledi.

"İZTO ÜZERİNE DÜŞENİ YAPTI, BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ DE YAPMALI"

İZTO Başkanı Ekrem Demirtaş`ın üzerine düşeni yaptığını belirten Yemişçi, `Limana gölgelik istediler ve Ekrem Bey`Ben bunu karşılarım` dedi. Peki bunu yalnızca İZTO mu yapacak? Hani belediye? Ben isterdim ki İzmir Büyükşehir Belediyesi de gelsin ve o fuarda bir stand açsın. Şehrin ekonomisini güçlendirmek için yerel yönetimlerin hiç mi görevi yok, her şeyi hükümet mi yapacak? Turistin geleceği limandaki gölgelikler için İZTO para ayırıyorsa belediyenin ondan önce para ayırıp katkı yapması gerekiyordu` diye konuştu.

"İZMİR`İN EXPO 2020 ADAYLIĞININ GEÇ AÇIKLANMASI RAKİBİ CAYDIRACAKTIR"

Yemişçi İzmir`e EXPO konusunda soruları yanıtlarken ise Başbakan Erdoğan`ın bu konuda İzmir`e `yeşil ışık yaktığını` öne sürdü. Yemişçi, `Başbakanımız İzmir için bir adım attı, Ankara`ya bir şey demedi. Siz bizden malumun ilanını istiyorsunuz. Malumun ilanı ha temmuzda olmuş ha mayısta olmuş bir kaybımız yok` diye konuştu. Yemişçi İzmir`in EXPO 2020 adaylığının geç açıklanması ihtimalini değerlendirerek, `Geç kalınması rakibi de caydıracaktır. Biz hazırız ama rakip hiçbir şey bilmiyor. İzmir EXPO konusunda rakip tanımıyor` dedi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim