• BIST 8718.11
  • Altın 2246.536
  • Dolar 32.3335
  • Euro 35.1875
  • İstanbul 8 °C
  • Ankara 2 °C

Aksa, santral satışlarıyla sermayesini güçlendirecek

Aksa, santral satışlarıyla sermayesini güçlendirecek
Borsa İstanbul'un 'özsermaye erimesi' uyarısına yanıt veren Aksa Enerji, 6 rüzgar santrali satışından elde edilecek gelirle şirket sermayesini güçlendireceğini bildirdi.

Aksa Enerji, Borsa İstanbul'un 'özsermaye erimesi' uyarısına yanıt verdi. Şirket, geçen yıl kasımda Güriş Şirketler Grubu'na satışı için anlaşmaya vardığı 6 rüzgar santralinden elde edeceği gelirle kısa vadeli yükümlülüklerini azaltarak, şirket sermayesini güçlendireceğini bildirdi.

Aksa Enerji'ye Borsa İstanbul (BIST) tarafından sermayesinin yüzde 57'sini kaybetmiş olması nedeniyle uyarı yapılmıştı. Şirket, 2015'teki 228 milyon TL ve 2016'da da 363 milyon TL zarar etmişti. BIST, kotasyon yönergesi uyarınca Aksa Enerji'den sermaye kaybının giderilmesini istedi.

Özsermaye erimesinin ana sebebinin, yükselen kurlar nedeniyle döviz bazlı yükümlülüklerden kaynaklanan kur farkı ve finansman zararları olduğunu bildiren Aksa Enerji, "Alınan tedbirlerin 2017 yılı içerisinde özsermayemiz üzerinde olumlu etki göstereceğine inanılmaktadır" açıklamasını yaptı.

Aksa Enerji Üretim AŞ'den Kamuyu Aydınlatma Platformu'a (KAP) yapılan açıklamada, 81 megavat kurulu güçteki Kozbükü hidroelektrik santralinin satıldığı ve 232 megavat kurulu güçteki 6 rüzgar santralinin satışı için de daha önce anlaşmaya varıldığı hatırlatılarak şu ifadelere yer verildi:

"Söz konusu satışlardan elde edilecek tutarlar kısa vadeli yükümlülüklerimizi azaltmakta kullanılacak ve öz sermayemizi kuvvetlendirecektir. Ek olarak, döviz bazında garantili satış gerçekleştirecek Gana santrali önümüzdeki günlerde devreye girecektir. 2016 yılında Madagaskar ve Mali'de de döviz bazlı garantili enerji satışı gerçekleştirecek olan santrallerimizin anlaşmaları yapılmıştır. Madagaskar santralinin Temmuz ayı sonunda, Mali santralinin ise haziran ayı sonuna kadar devreye girmesi planlanmaktadır. Böylece 3 yurt dışı projemiz de bu yıl devrede olup, döviz satışları ile finansal giderlerimiz üzerinde doğal bir hedge mekanizması sağlayacaktır. Alınan bu tedbirlerin 2017 yılı içerisinde öz sermayemiz üzerinde olumlu etki göstereceğine inanılmaktadır."

Aksa Enerji toplam 232 megavat kurulu güce sahip 6 rüzgar enerjisi santralini, 259 milyon dolara satmak için Güriş Şirketler Grubu ile anlaştığını duyurmuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim