• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C

Akülü yeni 4 tekne daha suyla buluştu

Akülü yeni 4 tekne daha suyla buluştu
Dalaman Kanalı'nda yürütülen "Mavi Deniz Özgür Caretta" projesi kapsamında akülüye dönüştürülen dört yeni elektrikli çevre dostu tekne törenle kanala indirildi.

 

Dalaman Kanalı'nda yürütülen "Mavi Deniz Özgür Caretta" projesi kapsamında akülüye dönüştürülen dört yeni elektrikli çevre dostu tekne törenle kanala indirildi.

İnci Akü'nün 2007'de Ar-Ge çalışmalarına başladığı ve ilk meyvelerini geçtiğimiz yıl aldığı "Mavi Deniz Özgür Caretta" projesi kapsamında 4 yeni tekneyi daha dönüştürdü. Brilliant Turizm'e ait 4 yeni Caretta Bot düzenlenen törenle Dalyan kanalında suya indirildi.

Törene Muğla Vali Yardımcısı Ahmet Ali Barış Ortaca Kaymakamı Mustafa Gürdal, Dalyan Belediye Başkanı Arif Sarı, Çevre ve Şehircilik Müdürü Ufuktan Güniş,Çevre ve Şehircilik Müdür Yardımcısı Hülya Denizlioğlu, Özel Çevre Korumu Müdürü Bekir Erdoğan, Brillant Turizm Genel Müdürü Önder Dembayır, Tantur Marmaris Şube Müdürü Ökkaş Emrah Ersoy, İş Bankası Dalyan Şube Müdürü Hakan Durukan ve diğer davetliler katıldı.

Törende konuşan İnci Akü CEO'su Göksel Paker; "Mavi Deniz Özgür Caretta" Projesi çerçevesinde dizel motorlu teknelerini enerjisini aküden alan elektrikli motorlu "Caretta Bot"a dönüştüren ilk özel sektör temsilcisiyiz. Eşsiz doğası, benzersiz bir tarihsel zenginliği ile öne çıkan ve 15 Çevre Koruma Bölgesi'nden biri olan Dalyan için harekete geçtik. Bugün burada attığımız bu adım; 4 'Caretta Bot'un suya indirilmesi, özel sektörün bu projeyi sahiplenmesi nedeniyle büyük bir önem taşıyor. Mavi Deniz Özgür Caretta Projesi kapsamında bugüne kadar toplam 6 tekne dönüştürdük. Dalyan'da faaliyet gösteren tüm dizel motorlu tekneleri Caretta Botlara çevirmeyi hedefliyoruz. Bu hedefe doğru atacağımız her adımla Dalyan'da turizmin sürdürülebilir gelişimine önemli bir katkı sağlayacağımızı biliyoruz" dedi.

"Mavi Deniz Özgür Caretta" Projesi hakkında detaylı bilgi veren Göksel Paker; "Enerjisini aküden alan elektrikli motorla çalışan bu teknelerimiz egzoz gazı çıkartmıyor, yağ ve mazot içeren sintine sızıntısına yol açmıyor ve çok sessiz çalışıyor. Çevrenin ve özellikle carettaların korunmasında büyük önem taşıyan çevreci tekneler, aynı zamanda 10 kata kadar daha az yakıt maliyetiyle dizel motorlu teknelerle aynı performansı sergilediklerini eklemek isterim. İnci Akü ve İnci Holding olarak biz de Ege'de doğmuş ve büyümüş, bugün tüm dünyaya ihracat yapan, ürünleriyle tüm dünyayı dolaşan bir şirket olarak Ege'nin gelişimi için çalışıyoruz" diye konuştu.

Muğla Vali Yardımcısı Ahmet Ali Barış da, "Dalyan'a ilk geldiğimde burasının harika bir yer olduğunu gördüm. Çalışmalarımızı Valimizin direktifleri doğrultusunda çalıştık. İnci Akü'nün akü enerji ile çalışmalarını takip ettim. Amacımız Dalyan Kanalı'nda sessiz teknelerin çalışmalarını istiyoruz. Zaman içinde de bu gerçekleşecektir. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından elektrikli motora dönüştürülen 4 yeni çevre dostu tekne törenle Dalyan Kanalına indirildi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim